Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων – Το έγγραφο με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.
Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής
Με το υπ. αριθμ. Φ 350/98/122749/Ε3/6-10-2022 έγγραφο του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κου Α. Κόπτση καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης να προβούν στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγγραφο
Α. Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής
Ενόψει της επικείμενης διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και μετά τη δημοσίευση της παρ 2 του άρθρου 190 του ν. 4964/2022 (Α 150) με την οποία προστέθηκε παρ 12 στο άρθρο 232 του ν. 4823/2021 (Α⁻ 136) και με βάση την οποία καθορίζεται η σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη συγκρότησή των εν λόγω συμβουλίων, με τη σύνθεση που προβλέπεται στις ανωτέρω διατάξεις.
Επισημαίνουμε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των σχετικών διατάξεων και ιδίως των σημείων που προβλέπουν την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων ενδιαφέροντος για τα μέλη των περιπτώσεων β) και γ)
Αυτονόητο είναι ότι δεν είναι δυνατό να ορισθούν μέλη των συμβουλίων εκπαιδευτικοί που προτίθενται να είναι υποψήφιοι στη διαδικασία επιλογής
Β. Ποσόστωση εκπροσώπησης των δύο.φύλων
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ 1α του Ν 2839/2000 ( Α 196 ). σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο των δημοσίων υπηρεσιών, των Ν Π Δ Δ.. και των ΟΤΑ , ο αριθμός των οριζομένων από τη Διοίκηση μελών κάθε φύλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των οριζομένων, σύμφωνα με ις κείμενες διατάξεις, εφόσον στην οικεία υπηρεσία υπηρετεί επαρκής αριθμός υπαλλήλων που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις για ορισμό και εφόσον τα μέλη που ορίζονται είναι πάνω από ένα (1).Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραια μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Σύμφωνα με την αριθμ. 259/2004 γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. το ποσοστό του 1/3 του άρθρου 6 του Ν 2839/2000 θα υπολογιστεί τόσο επί του συνόλου του αριθμού των τακτικών μελών των Συμβουλίων όσο και επί του συνόλου του αριθμού των αναπληρωματικών μελών αυτών.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι κατά τη συγκρότηση των Συμβουλίων τηρούνται κατά προτεραιότητα οι νόμιμες προϋποθέσεις για ορισμό μελών και στη συνέχεια, εφόσον είναι δυνατό, τηρείται η ποσόστωση εκπροσώπησης των δύο φύλων.
Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ
Δείτε σχετικά
Επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων: Πρόσκληση για ορισμό μελών Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής
Δείτε επίσης
Πίνακες μοριοδότησης Συμβούλων Εκπαίδευσης: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας
Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας
Διευκρινίσεις για ΕΔΥ: Εφημερίες και συμμετοχή στις συνεδριάσεις-Εγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/sigrotisi-topikwn-symvouliwn-epiloghs-dieuthintwn-sxolikwn-monadwn-eggrafo/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.