Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύλληψη εκπαιδευτικών για «συνέργεια σε απαγωγή» μετά από μήνυση γονέα!! – Ανακοίνωση ΔΑΚΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύλληψη εκπαιδευτικών για «συνέργεια σε απαγωγή» μετά από μήνυση γονέα!! – Καταδικάζει η ΔΑΚΕ Π.Ε και ζητά προστασία των εκπαιδευτικών από κακόβουλες ενέργειες.

Σύλληψη εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Π.Ε. καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 16.04.2024, ως κοινών εγκληματιών, της προσαγωγής και της συνεχιζόμενης κράτησης του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και της Νηπιαγωγού του Νηπιαγωγείου σε σχολικό συγκρότημα στη Ρόδο, μέχρι την ακροαματική διαδικασία που «καθυστερεί» με παραβίαση δικαιωμάτων και αρχών δικαίου, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή», μετά από μήνυση που υπέβαλε πατέρας στη μητέρα των παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο μεταξύ τους διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη τα παρέλαβε, όπως συμβαίνει κάθε μέρα, μετά τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

UPDATE

Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο: Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΔΑΚΕ Π.Ε. 

Αθήνα, 17/04/2024

Ανακοίνωση για τη δίωξη συναδέλφων στη Ρόδο

Ακόμα ένα περιστατικό άδικης και απαράδεκτης δίωξης καθώς και προσωρινής κράτησης δύο εκπαιδευτικών καταγράφηκε χθες Τρίτη 16/04/2024 σε σχολικό συγκρότημα στη Ρόδο.

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και μία νηπιαγωγός του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου συνελήφθησαν, προσήχθηκαν και κρατήθηκαν όλη τη νύχτα, με την κατηγορία της «συνέργειας σε απαγωγή» μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας στη μητέρα των δύο παιδιών τους και στους εκπαιδευτικούς, όταν η μητέρα τα παρέλαβε με τη λήξη του ωραρίου του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, πως παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά το περιστατικό τα παιδιά βρέθηκαν με τον πατέρα τους, δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για να δοθεί η σχετική εντολή και να αφεθούν ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, παραμένουν, ακόμα και τώρα υπό κράτηση, ο ένας στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε και η συνάδελφος στην αστυνομική διεύθυνση.

Γίναμε, λοιπόν, μάρτυρες άλλης μιας βάναυσης και «εκδικητικής» αντιμετώπισης εις βάρος εκπαιδευτικών λειτουργών, ενώ ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι λειτουργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προσπάθησαν να προστατεύσουν τα ίδια τα παιδιά που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των γονέων τους.

Εδώ και χρόνια, και ως παράταξη και ως Ομοσπονδία, έχουμε αναδείξει την ανάγκη θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές, στη λογική διασφάλισης του πλαισίου της εύρυθμης λειτουργίας τους καταθέτοντας πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Δυστυχώς, η πολιτεία, δεν έχει δείξει να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και δεν έχει επιδιώξει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και το ήθος των εκπαιδευτικών είναι το πρώτο αλλά όχι το μοναδικό βήμα. Λόγια αναγνώρισης του προβλήματος και εκφράσεις συμπάθειας προς τους άδικα διωκόμενους εκπαιδευτικούς δεν αρκούν πια.

Φτάνουν πια τα λόγια… Τώρα χρειάζονται έργα!

Ζητάμε να υπάρξει άμεση απόσυρση της δίωξης των εκπαιδευτικών. Να κινητοποιηθεί επιτέλους η Πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην τροποποίηση των κείμενων διατάξεων, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση της Δ.Ο.Ε. που υπάρχει ως διεκδίκηση στο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από κακόβουλες ενέργειες που πλήττουν καίρια το σχολικό κλίμα, υπονομεύουν την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, θίγουν την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δείτε επίσης

Στο χειρουργείο εκπαιδευτικός μετά από επίθεση μαθητή 

Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και στο βάθος νέοι «κόφτες» – Συνάντηση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με ΥΠΑΙΘΑ 

Μέσω εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές από βανδαλισμούς μαθητών στο σχολείο 

Το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα σχολεία όπως το παρουσίασε ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης | VIDEO 

Οδηγίες επιστροφής 1% από ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) – Υπόδειγμα αίτησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση