Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμμετοχή στη διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμμετοχή στη διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Συμμετοχή στη διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Στην καλλιτεχνική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12μμ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11πμ στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 23/1/2024

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που έρχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, να βάλει φραγμούς στα όνειρα των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης, μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12μμ στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11πμ στην πλατεία Συντάγματος στην καλλιτεχνική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

· Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου με Πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

· Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

· Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά γενικής και καλλιτεχνικής / μουσικής παιδείας, για καθαριότητα, σίτιση, συντηρήσεις και επισκευές στα σχολεία μας και ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων πανελλαδικά να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, να πάρουν πρωτοβουλίες για πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης και συμμετοχής των γονέων σε αυτές.

Δείτε επίσης

Ερώτηση στη Βουλή για τα ειδικά σχολεία Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό και την αναστολή λειτουργίας 

Προκήρυξη Στρατιωτικών Σχολών 2024-25: Αιτήσεις για Προκαταρκτικές Εξετάσεις από 29.01 έως 09.02.2024

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση