Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024 – «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας στην απεργία της 28ης.02.2024

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr – Ιδρυτικό μέλος της Παν.Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Λαμία, 23/02/2024

 Αρ. Πρωτ.: 323

  Προς

 • Τα Μέλη του Συλλόγου

  Κοινοποίηση

 • ΠΟΣΕΕΠΕΑ
 • Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς
 • ΚΕΔΑΣΥ Στερεάς Ελλάδας

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024»

             Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας-ΠΟΣΕΕΠΕΑ δηλώνει τη συμμετοχή του στη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και καλεί όλα τα μέλη του ΕΕΠΕΒΠ, που εργάζονται σε σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, στις ΕΔΥ και στα ΚΕΔΑΣΥ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε μαζική συμμετοχή.

            Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

           Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

 Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός/μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα.  Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους/τις  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους  Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου  στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά!

Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε με ένα κεντρικό σύνθημα:

«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους – Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διεκδικούμε:

 • Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
 • Σταθερά κριτήρια προσλήψεων προσωπικού ΕΕΠ-ΕΒΠ, με βάση το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.20% αυξήσεις στους μισθούς μας με δώρο Χριστουγέννων – Πάσχα, επιστροφή των κλεμμένων ΜΚ 2016-2017.
 • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων(άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά)
 • Άμεση έκδοση διαπιστωτικών πράξεων των νεοδιόριστων με το πέρας της 2ετίας.
 • Μέτρα στήριξης των ΕΕΠ-ΕΒΠ που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους με έκπτωση στις μετακινήσεις και επίδομα στέγασης.
 • Γενναία χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη αναγκών και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ.
 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Αποκλειστικά Δημόσια- Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

 Όχι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς του ΥΠΑΙΘΑ. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος        Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε επίσης

Απεργία 28ης Φεβρουαρίου 2024 – Συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ στις 28.02.2024: “Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας” 

Στέγαση 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη: Φορείς, γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς για νέες οργανικές ΕΕΠ-ΕΒΠ: Γιατί δεν προχωρά η διαδικασία παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου;

Η κατάσταση της Ειδικής Αγωγής στην Κεντρική Μακεδονία και η κάλυψη κενών θέσεων-Ερώτηση στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση