Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συμπεριληπτική δράση ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας με δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμπεριληπτική δράση ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας με δομές φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – Τα παιδιά πήραν μέρος σε εργαστήρια κηπουρικής/ανθοκομίας και κεραμικής και σε δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλάζ, γλυπτικής.

Συμπεριληπτική δράση ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Τα παιδιά πήραν μέρος σε εργαστήρια κηπουρικής/ανθοκομίας, φυτεύοντας σε γλάστρες φυτά από τις χώρες καταγωγής των ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής με γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Πήραν μέρος σε μαθήματα κεραμικής και σε δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλάζ, γλυπτικής με θέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα. Η δράση ολοκληρώθηκε με τραγούδι και χορό ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ένα μεγάλο φιλόξενο τραπέζι γεμάτο ασιατικές, αφρικανικές και ελληνικές γεύσεις.

Συμπεριληπτική δράση ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τα φυτά από τις χώρες καταγωγής τους, με την υπόσχεση ότι δεν θα εγκαταλείψουν τους νέους φίλους τους.

Δείτε επίσης

Στελέχωση ΚΕΔΑΣΥ Ξάνθης και Ροδόπης με Ψυχολόγους και Κοιν. Λειτουργούς για τη Μουσουλμανική Μειονότητα

Νομοσχέδιο “Ανοιχτό σχολείο”: Προς ψήφιση το καλοκαίρι; Τι θα περιλαμβάνει – Η επιτροπή που το χειρίζεται 

Ο χάρτης προσλήψεων αναπληρωτών-οργανικών κενών-μονίμων ΕΕΠ-ΕΒΠ πριν από τους διορισμούς 2024

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση