Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συναντήσεις Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συναντήσεις Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης – Ενημέρωση.

Συναντήσεις Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Συνέχεια συναντήσεων και τηλεδιασκέψεων της κας Χαράς Κεφαλίδου και του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης, συνεχίστηκαν οι τηλεδιασκέψεις της κας Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής (με τον Γραμματέα Νίκο Τσούλια και το μέλος Π. Βεντήρη), με εκπαιδευτικούς φορείς με περιεχόμενο τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις με:

α) τους Συλλόγους των Αποφοίτων Τ.Ε.Ι Αθήνας & Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ, Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης,
β) τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008,
γ) τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες,
δ) τους αποφοίτους Δ.Ε.Κ. των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και
ε) αντιπροσωπεία φοιτητών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση

Συζητήθηκαν τα αιτήματα των συγκεκριμένων φορέων, από τα οποία τα περισσότερα αφορούν παραλείψεις ή αδικίες της πολιτείας και ως εκ τούτου χρήζουν άμεσης απάντησης από το Υπουργείο.

Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα συγκεκριμένα θέματα καθώς και η βασική εκπαιδευτική πολιτική μας και η προσέγγιση των θεμάτων Παιδείας πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία την επανασύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, προκειμένου να διαμορφώνεται με ολοκληρωμένο τρόπο η εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

“Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και με συστηματικό τρόπο τις συναντήσεις και τις τηλεδιασκέψεις με φορείς που έχουν διατυπώσει σχετικό αίτημα”.

Δείτε σχετικά

Συναντήσεις ΚΙΝΑΛ με ΣΑΚΕΑ-ΠΑΣΑΔ-Νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς-Θεατρολόγους-Καθηγητές Γαλλικών 

Συναντήσεις ΚΙΝΑΛ με ΟΙΕΛΕ-ΠΕΕΚΕ-ΕΝΕΚΕΜ για ζητήματα εκπαίδευσης 

Δείτε επίσης

Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση: Απαραίτητη και αναγκαία – Ερώτηση στη Βουλή 

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ με Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση: Διορισμοί-Προκήρυξη ΕΑΕ-Νέες οργανικές-Παράλληλη Στήριξη 

ΦΕΚ: Επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης-Ρύθμιση θεμάτων υποβολής αιτήσεων-κατάρτισης Πινάκων 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση