Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Βορίδη για ΑΣΕΠ-προσλήψεις-κινητικότητα-Υπηρεσιακά Συμβούλια-Δήμους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Βορίδη για ΑΣΕΠ-προσλήψεις-κινητικότητα-αρμοδιότητες Δήμων-Υπηρεσιακά Συμβούλια-Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Πολύκεντρου.

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Βορίδη

Με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από θέματα όπως οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους Δήμους, η κινητικότητα, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κ.α.

Ο Υπουργός

κατέγραψε τα αιτήματα των εκπροσώπων των Δημοσίων υπαλλήλων και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει προκειμένου να προσφέρει τις απαιτούμενες λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επιπροσθέτως ο κος Βορίδης

δήλωσε πως θέλει να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Μάλιστα μετά το πέρας της συνάντησης

ο Υπουργός υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Πολύκεντρου, που έχει ως στόχο την επιστημονική υποστήριξη της πολυσχιδούς δράσης της ΑΔΕΔΥ και η υπογραφή της οποίας εκκρεμούσε εδώ και καιρό.

Αναφορικά με το θέμα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της εκπαίδευσης

Η ΑΔΕΔΥ έθεσε το θέμα των αιρετών στην εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της εκπαίδευσης θα έχουν διορισμένους “αιρετούς” και ζήτησε από τον κο Βορίδη να παρέμβει στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο θέμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών

δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, πέρα από το γεγονός ότι ανέφερε πως ο ίδιος ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δώσει παράταση στη θητεία των αιρετών στο Υπουργείο του, καθώς κι ως Υπουργός Εσωτερικών στους αιρετούς στο Δημόσιο, μέχρι τις 28/02/21.

____________________________

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Βορίδη
Αναλυτικά τι συζητήθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ
Για τις προσλήψεις

Από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής επισημάνθηκε η αναγκαιότητα γενναίας αύξησης του αριθμού των προσλήψεων, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ισχύει το 1:1 κι ότι θα μελετήσει  σε  βάθος το θέμα της προτεραιοποίησης των διορισμών σε τομείς του Δημοσίου.

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στο ΑΣΕΠ κι ιδιαίτερα του γραπτού διαγωνισμού, επισημαίνοντας ότι στη Βουλή έγιναν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις μας.

Για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης και της υγείας στους Δήμους

Για το θέμα της εκχώρησης αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης και της υγείας στους Δήμους είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα από την αρμόδια επιτροπή κι ότι όταν του παραδοθεί το πόρισμα θα κάνει συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επισημάναμε στον Υπουργό ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων προσλήψεων, εποπτείας κλπ στους Δήμους θα είναι αιτία «πολέμου» για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για την κινητικότητα

Για το θέμα της κινητικότητας του επισημάναμε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την μη ύπαρξη αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων (Ν4440/16) στους φορείς υποδοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιαφάνεια στη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, επισημάναμε την απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από τις τριμελείς επιτροπές των φορέων υποδοχής. Δήλωσε ότι μελετά συνολικά το θέμα της κινητικότητας και θα μας ενημερώσει σχετικά.

Για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου

Στο θέμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια του Δημοσίου ζητήσαμε την παράταση της θητείας τους ως τις 30-6-2021, όπως συμβαίνει και με τα συνδικαλιστικά όργανα.

Ταυτόχρονα, θέσαμε το θέμα των αιρετών στην εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης θα έχουν διορισμένους «αιρετούς». Του ζητήσαμε να παρέμβει στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο θέμα.

Δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, πέρα από το γεγονός ότι ανέφερε πως ο ίδιος ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δώσει παράταση στη θητεία των αιρετών στο Υπουργείο του, καθώς κι ως Υπουργός Εσωτερικών στους αιρετούς στο Δημόσιο, μέχρι τις 28/02/21.

Για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Καταγγείλαμε και καταδικάσαμε τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του αρχηγού της αστυνομίας και της Κυβέρνησης για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και δηλώσαμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αγωνίζεται στους δρόμους, τηρώντας, φυσικά, όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δείτε επίσης

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
 Πρόσληψη 1040 ερευνητών από την ΕΛΣΤΑΤ: Το ΦΕΚ με την ΚΥΑ που καθορίζει διάρκεια έργου και επιθυμητά προσόντα
Ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων Β/θμιας για τη λειτουργία τους στην πανδημία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση