Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη με τον Πρέσβη και την Πρόξενο της Ουκρανίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιου Σταμάτη με τον Πρέσβη και την Πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα-Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, σε άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες που διαμένουν σε ιδρύματα στην Ουκρανία.

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Γεώργιος Σταμάτης, συναντήθηκε Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στο Γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα κο Sergii Shutenko και την Πρόξενο κα Anna Tischenko.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο κος Σταμάτης ενημέρωσε τους δύο διπλωμάτες για τη συντονισμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σοβαρά εμπόδια και η ιδιαίτερα δυσχερής κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί πολίτες με αναπηρία και χρόνια νοσήματα εξαιτίας του πολέμου.

Ο κος Σταμάτης διαβεβαίωσε τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η ελληνική Πολιτεία θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς με αναπηρία που θα φτάσουν στη χώρα μας, με αλληλεγγύη και σεβασμό, διασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης στη βάση της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης.

Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, σε άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες που διαμένουν σε ιδρύματα στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης

Ουκρανοί μαθητές πρόσφυγες: Επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς 

Ημερίδα-Learning from the Extremes: Μείωση ψηφιακού χάσματος σχολικών κοινοτήτων 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών γενικής-ειδικής αγωγής: Εγγραφές και δηλώσεις μαθημάτων από Τετάρτη 13.04 

Επιμόρφωση-Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18.04.2022 

Αποσπάσεις στο ΙΕΠ τετραετούς διάρκειας: Αιτήσεις από 14.04 έως 12.05.2022 

Πριν φύγετε

Δικαιώματα παιδιού-μέτρα covid: Αποτύπωση επιπτώσεων-Εκθεση Συνήγορου του Πολίτη και UNICEF 

Καταργούνται τα self test στα σχολεία από την Πρωτομαγιά-Ανακοινώσεις Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση