Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη με κωφούς-βαρήκοους μαθητές πρόσφυγες από την Ουκρανία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη με κωφούς και βαρήκοους μαθητές πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Συνάντηση Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Γεώργιος Σταμάτης, επισκέφθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022 το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης και συναντήθηκε με τους Ουκρανούς μαθητές, τους οποίους, το σχολείο έχει εντάξει στο δυναμικό του, αμέσως μόλις έφτασαν στη χώρα μας μετά την έναρξη του πολέμου.

Τα παιδιά φιλοξενούνται με τις οικογένειες τους σε ασφαλές περιβάλλον, με αλληλεγγύη και ζεστασιά και συμμετέχουν πλήρως στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του πρότυπου Ειδικού Σχολείου που παρέχονται στους κωφούς και βαρήκοους μαθητές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κος Γ. Σταμάτης δήλωσε τα εξής:

“Το έργο του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης είναι ευρύ και πολυδιάστατο, διότι παρέχει στους μαθητές τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικες ενεργά και ισότιμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Τον τελευταίο μήνα έχει εντάξει στους κόλπους του αγκαλιάζοντας τους με αλληλεγγύη και αγάπη τους μαθητές πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι διδάσκονται μεταξύ άλλων την ελληνική νοηματική γλώσσα και την ελληνική γραφή.

Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την ορατότητα ατόμων  που αντιμετωπίζουν σύνθετα εμπόδια και πολλαπλές διακρίσεις και αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συμπερίληψης και αμοιβαίας αποδοχής”.

Δείτε επίσης

ΔΑΦ-Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας 

Αυτισμός-Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης: Επιστολή από γονείς και εκπαιδευτικούς 

Πανελλήνια Ομάδα Φορέων Αυτισμού: Ο Αυτισμός μιλάει-Ας τον ακούσουμε – Απρίλιος μήνας Αυτισμού-Ξεκινάμε 

Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Αιτήσεις: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος-Η Πρόσκληση 

Μητρώο Επιμελητών-Νταντάδες της Γειτονιάς: Ξεκίνησε η δημιουργία του Μητρώου-Η Πρόσκληση 

Σχολεία-μέτρα κορονοϊού: Η νέα απόφαση με τις αλλαγές για την αποφυγή διάδοσης του covid-19

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση