Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΟΛΜΕ-Νέα Δημοκρατία: Τι συζητήθηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΟΛΜΕ-Νέα Δημοκρατία: Τι συζητήθηκε σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

Συνάντηση ΟΛΜΕ-Νέα Δημοκρατία

Με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κο Γεώργιο Στεργίου και τον Γραμματέα Συνδικαλισμού κο Θεόδωρο Κόλλια, συναντήθηκαν την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, στα πλαίσια των επαφών με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τα μείζονα προβλήματα της εκπαίδευσης γενικότερα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο

Στην τοποθέτηση από τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ επισημάνθηκε ότι δεν υπήρξαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς δεν:

  • μειώθηκαν οι μαθητές στις τάξεις για την τήρηση αποστάσεων,
  • έγινε η χρήση κενών αιθουσών στα σχολεία που υπήρχαν,
  • έγιναν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από τον ΕΟΔΥ,
  • προτεραιοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ώστε να έχουν εμβολιαστεί πριν το άνοιγμα,
  • ενισχύθηκαν οι σχολικές επιτροπές με έξτρα κονδύλια λόγω των ιδιαιτερότητας από την πανδημία.
Η ΟΛΜΕ πρότεινε
  • τη μη πραγματοποίηση των γραπτών προαγωγικών – απολυτηρίων εξετάσεων (όπως είχε γίνει και την περσινή χρονιά που τα σχολεία είχαν κλείσει για 2,5 μήνες ενώ φέτος έχουν παραμείνει κλειστά για πάνω από 6 μήνες),
  • τη μη εφαρμογή για εφέτος της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, (μέτρο που θα αποκλείσει χιλιάδες μαθητές από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), όπως επίσης και
  • τον διορισμό των 10.500 εκπαιδευτικών σε μία φάση γιατί τα κενά, που έχουν δημιουργηθεί από την αδιοριστία τόσων χρόνων και τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις, έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειάζονται και άλλοι διορισμοί άμεσα.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής του Κόμματος

τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι (μετά τα σώματα ασφαλείας – στρατός) που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα και ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ όσον αφορά τα τεστ (μέσω του ΕΟΔΥ) και στο Υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά τις νομοθετικές παρεμβάσεις

του Υπουργείου Παιδείας σημείωσε ότι όλες αυτές ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο είχε παρουσιαστεί προεκλογικά.

Ανέφερε ότι στόχος παραμένει η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η προσέλκυση περισσότερων μαθητών σε αυτή.

Σχετικά με τους διορισμούς

τόνισε ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πάτησε» πάνω στις πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεσμεύτηκε τέλος

να μεταφέρει όλες τις παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε επίσης

Τσίπρας-ΟΛΜΕ: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ | Video
Συνάντηση ΟΛΜΕ-Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Διορισμός 10.500 εκπαιδευτικών σε μια φάση-Αναστολή της ΕΒΕ
Συνάντηση ΟΛΜΕ-ΚΚΕ: Τι συζητήθηκε

Δείτε ακόμη

Νόμος 4798/2021-Διατάξεις Υπ. Παιδείας: Αριθμός εισακτέων ΑΕΙ-Πρακτικές ασκήσεις-Πρυτανικά συμβούλια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση