Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας: Τι συζητήθηκε με τον Ιωάννη Κατσαρό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας: Τι συζητήθηκε με τον Ιωάννη Κατσαρό – Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής.

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με Γενικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας

Με τον Γενικό Γραμματέα του του ΥΠΑΙΘΑ κο Ιωάννη Κατσαρό συναντήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ), όπου και αναπτύχθηκαν οι θέσεις και οι διεκδικήσεις των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ τοποθετήθηκε αναφορικά με την κάλυψη των εναπομεινάντων κενών σε επόμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, την ίδρυση των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων, τη σύσταση των νέων 477 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση κ.α.

———————————————-

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Έτος ίδρυσης 2023, Αρ. Αναγνώρισης: 24/2023, Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, Λ. Συγγρού 196, Καλλιθέα Αττικής Τ.Κ. 17671

Ημερομηνία: 3/11/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου: 8-3/11/2023

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση εκπροσώπων της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α με τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (Π.ΕΝ.Α.Φ.Α.) Ι. Αντωνίου, Ε. Καψάλη, Κ. Σχινά & Γ. Τούντα με τον Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Ι. Κατσαρό.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. αναπτύχθηκαν οι θέσεις και οι διεκδικήσεις των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση, όπως είχαν γνωστοποιηθεί με επιστολές στο ΥΠΑΙΘΑ σε προγενέστερο χρόνο και κατατέθηκε επιπρόσθετο υποστηρικτικό υλικό.

Ειδικότερα:

• Σχετικά με την περαιτέρω κάλυψη των εναπομεινάντων κενών, σε επόμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, ο Γ.Γ. δήλωσε ότι θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα από την ερχόμενη εβδομάδα και πως η πρόθεση του Υπουργείου είναι να τα καλύψει εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξή τους.

• Όσον αφορά στη σύσταση των νέων 477 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεσμεύτηκε να απαντήσει σε μεταγενέστερο χρόνο.

• Αναφορικά με την ίδρυση των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων, επιβεβαιώθηκε η κινητικότητα επί του θέματος, αν και σε διερευνητικό επίπεδο ακόμα.

• Για την εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση από Πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής η τοποθέτηση του Γ.Γ. ήταν ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου κατά την παρούσα τουλάχιστον χρονική περίοδο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε παρουσιάζοντας τα μέλη της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. με στοιχεία το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση τα τελευταία 13 χρόνια στους εν ενεργεία καθηγητές φυσικής αγωγής, λόγω αφενός του μεγάλου πλήθους των αποχωρήσεων και αφετέρου λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης-αντικατάστασής τους, γεγονός που επαληθεύεται και από τη γεωμετρική αύξηση που εμφανίζεται στον αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής ανά έτος κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο Γ.Γ. επιφυλάχθηκε να τα μελετήσει με τους συνεργάτες του και να τοποθετηθεί σχετικά σε μελλοντική προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α..

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ * ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ * ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας | Τι συζητήθηκε 

Αναπληρωτές με δόσεις: Να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων Β/θμιας ζητά η ΠΕΑΔ 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-διοριστέοι 2008: “Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο επιτυχών είναι και διοριστέος”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση