Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ: Τι ειπώθηκε για νέες οργανικές-κενά-σύστημα διορισμών-Αθλητικά Σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ: Τι ειπώθηκε για νέες οργανικές θέσεις-κενά-σύστημα διορισμών-Πρότυπα Αθλητικά Σχολεία.

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ είχε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ), όπου συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με:

  • Tην κάλυψη των κενών σε επόμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών,
  • τη σύσταση των νέων 477 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,
  • τις καθυστερήσεις στην ίδρυση των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων,
  • την ενδεχόμενη αλλαγή του συστήματος μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση,
  • τους μόνιμους διορισμούς και
  • την ασυνέχεια του τομέα της Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Έτος ίδρυσης 2023, Αρ. Αναγνώρισης: 24/2023, Ειρηνοδικείο Καλλιθέας Αριθμός Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε. 1-00600 Λ. Συγγρού 196 Καλλιθέα Αττικής ΤΚ 17671

Ημερομηνία: 24/02/2024

Αρ. Πρωτοκόλλου: 22-24/02/2024

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Συνάντηση Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α με εκπροσώπους της Ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. και μελών της, με εκπροσώπους της Ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., συγκεκριμένα τον Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Ι. Κατσαρό, τη Γενική Διευθύντρια του γραφείου της Υφυπουργού Παιδείας κ Ζ. Μακρή, κ Φ. Στριάγκα και τον ιδιαίτερο του γραφείου του Γ.Γ. κ. Α. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. ζητήθηκαν απαντήσεις στα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τους Αναπληρωτές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση και τα οποία είχαν αναπτυχθεί επαρκώς στην προγενέστερη συνάντηση με τον Γ.Γ. τον Νοέμβριο του 2023.

Ειδικότερα:

• Σχετικά με την περαιτέρω κάλυψη των εναπομείναντων κενών σε επόμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, ο Γ.Γ. δήλωσε ότι υπάρχει η βούληση για την κάλυψή τους, αν και υπήρξε έντονη διαφωνία λόγω της υποεκτίμησης, όσον αφορά τον αριθμό τους, από πλευράς του κ. Παπακωνσταντίνου.

• Όσον αφορά στη σύσταση των νέων 477 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις περσινές προτάσεις των ΔΠΕ και ενώ ζητήθηκε εκ νέου υπολογισμός φέτος, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, επειδή δεν έχουν προχωρήσει οι κατάλληλες διαδικασίες όπως θα έπρεπε!

• Απρόσμενες οι καθυστερήσεις, αναφορικά με την ίδρυση των νέων Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων, όπου αναμένονται οι εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής, αλλά φαίνεται πως υπάρχει δυσκολία για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος.

• Αλλαγή του συστήματος μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

• Στην ερώτηση για μόνιμους διορισμούς σε Περιφέρειες που δεν έγιναν καθόλου διορισμοί στον κλάδο μας, όπως Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, η απάντηση ήταν ότι προηγούνται οι ανάγκες για την κάλυψη των κενών στη νησιωτική Ελλάδα.

• Αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. η ασυνέχεια του τομέα της Φυσικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, όπου, ενώ η Φυσική Αγωγή διδάσκεται στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Σχολείο από πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, απουσιάζει από τα Νηπιαγωγεία, δημιουργώντας σημαντικό κενό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά του Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.Φ.Α., με τους 290 συνολικά αποχωρήσαντες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής μόνο κατά το 2023 από την εκπαίδευση, ζητώντας κατά την υιοθέτηση της διαδικασίας αντικατάστασης προσωπικού 1:1 αποχώρησης και πρόσληψης, ίδιο αριθμό διορισμών κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ * ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ * ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε επίσης

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Επιστολή της ΟΛΤΕΕ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ 

Διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ αλλά όχι φέτος: Διάταξη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ 

Η νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης: Διάταξη στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 

Κάλυψη αναγκών myschool 1.050.000 €: Για την υφιστάμενη λειτουργικότητα και την παροχή λογαριασμών στους εκπαιδευτικούς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση