Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΕΣΥΕ με ΙΕΠ: Επιμορφωτικό έργο των Σ.Ε. – Αξιολόγηση σχολικών μονάδων – Επιμορφωτικά Προγράμματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΕΣΥΕ με ΙΕΠ: Επιμορφωτικό έργο των  Σ.Ε. – Αξιολόγηση σχολικών μονάδων – Επιμορφωτικά Προγράμματα, τα θέματα συζήτησης.

Συνάντηση ΠΕΣΥΕ με ΙΕΠ

Mε τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) κο Σπυρίδωνα Δουκάκη, τον Αντιπρόεδρο κο Κων/νο Λολίτσα και το Μέλος του Δ.Σ. κο Δημήτριο Ζυμπίδη, συναντήθηκε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.).

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση της ΠΕΣΥΕ 

Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.)

Συνάντηση  Δ.Σ.  Π.Ε.ΣΥ.Ε.  με  Ι.Ε.Π.

Την Παρασκευή 28/6/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.) με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) Σπυρίδωνα Δουκάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Λολίτσα, εκπαιδευτικό Π.Ε. και το Μέλος του Δ.Σ. και κ. Δημήτριο Ζυμπίδη, Σύμβουλο Α’ του Ι.Ε.Π.. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Π.Ε.ΣΥ.Ε. και εκφράστηκε η επιθυμία να αποτελεί μόνιμο και θεσμικό συνομιλητή του Ι.Ε.Π..

Παρουσιάστηκαν όλα τα θέματα που τέθηκαν από τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης (Σ.Ε.) όπως προέκυψαν από τη διαβούλευση που προηγήθηκε, με κύριες αναφορές στο επιμορφωτικό έργο των  Σ.Ε., στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων, στην οργάνωση και διάθεση του παραγόμενου υλικού από το Ι.Ε.Π. καθώς και στα προγράμματα που υλοποιούνται από αυτό. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η αναγκαιότητα επιμορφωτικού χρόνου των Σ.Ε. στα σχολεία, η παροχή πρόσβασης των Σ.Ε. σε βιβλιοθήκες, τα κριτήρια επιλογής επιμορφωτών στα επιμορφωτικά έργα του Ι.Ε.Π., η εκπόνηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών στα ΕΠΑ.Λ., ζητήματα της Ειδικής Αγωγής κ.α..

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. ενημέρωσαν για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και για τις επιδιώξεις και προτεραιότητες για το άμεσο μέλλον. Το κλίμα της συνάντησης χαρακτηρίζεται ως θετικό και η συζήτηση παραγωγική, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη διάρκειά της. Ως άμεσο και θετικό αποτέλεσμα καταγράφεται η δέσμευση για συνεχή και σταθερή επικοινωνία μεταξύ Π.Ε.ΣΥ.Ε. και Ι.Ε.Π..

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Δεκτά πτυχία Κολλεγίων για την πιστοποίηση Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού 

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση