Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση Πιερρακάκη με Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση Πιερρακάκη με Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικάνο – Συναντήσεις εργασίας του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Βατικανό.

Συνάντηση Πιερρακάκη με Πάπα Φραγκίσκο

Τον Πάπα Φραγκίσκο συνάντησε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Βατικανό.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα Υπουργού Παιδείας στην Αγία Έδρα.

Επιπροσθέτως ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Γραμματέα για τις σχέσεις με τα Κράτη και τους Διεθνείς Οργανισμούς, Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, τον αναπληρωτή Επικεφαλής της υπηρεσίας για τη Διάδοση του Ευαγγελίου, Αρχιεπίσκοπο Rino Fisichella και με τον Καρδινάλιο Claudio Gugerotti, επικεφαλής Υπηρεσίας για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε θερμό κλίμα και οι δυο πλευρές αποφάσισαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων, σε ζητήματα όπως η διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας και η διοργάνωση κοινών δράσεων πάνω στην ηθική της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Υπουργό συνοδεύουν στην Αγία Εδρα ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής και ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Θεόδωρος Κοντίδης.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αύριο θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο School of Transnational Governance του European University Institute με θέμα τις μεταβολές της εκπαίδευσης λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Υπουργού ΠΑΙΘΑ Κ. Πιερρακάκη

“Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στο Βατικανό είχα την ξεχωριστή τιμή να συναντήσω τον Πάπα Φραγκίσκο, μια προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, που με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του συμβάλλει σταθερά στην επιδίωξη της ειρήνης και της σταθερότητας. Πραγματοποιήσαμε επίσης συναντήσεις εργασίας με τον Γραμματέα για τις σχέσεις με τα Κράτη και τους Διεθνείς Οργανισμούς, Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, τον αναπληρωτή Επικεφαλής της υπηρεσίας για τη Διάδοση του Ευαγγελίου, Αρχιεπίσκοπο Rino Fisichella και με τον Καρδινάλιο Claudio Gugerotti, επικεφαλής Υπηρεσίας για τις Ανατολικές Εκκλησίες”.

Δείτε επίσης

Εξετάσεις ελληνικής PISA 2024: Τα 330 Δημοτικά και τα 330 Γυμνάσια που θα συμμετάσχουν 

Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοσμόπουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση