Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΣΑΤΕΑ-Διευθυντή ΕΑΕ: Νέα Τμήματα Ένταξης θα ανακοινωθούν πριν το νέο έτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΣΑΤΕΑ-Διευθυντή ΕΑΕ: Μέρος των νέων Τμημάτων Ένταξης θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, πριν το νέο έτος – Ανακοίνωση ΣΑΤΕΑ.

Συνάντηση ΣΑΤΕΑ-Διευθυντή ΕΑΕ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στις 8 Νοεμβρίου 2022 μέσω τηλεδιάσκεψης, μελών του ΔΣ του ΣΑΤΕΑ με τον νέο Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Ιωάννη Μπουσδούνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ)

“Η θεματολογία που είχαμε ήταν στους τρεις άξονες:

Α) την επίτευξη μια καλύτερης καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας

Β) στοχευμένες δυσλειτουργίες και αποσαφήνιση διατάξεων

Γ) Φιλοσοφία γύρω από την ΕΑΕ. Τι θέλουμε και τι μπορούμε να επιτύχουμε.

Σαν μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΕΑ εκθέσαμε τις θέσεις του συλλόγου για τις προϋποθέσεις ίδρυσης νέων τμημάτων ένταξης, για το καθηκοντολόγιο της Παράλληλης Στήριξης (ΠΣ), για τις οργανικές θέσεις σε ΠΣ, αλλά και στα ΚΕΔΑΣΥ και αναλύσαμε αρκετά το κομμάτι για τις διαπιστωτικές πράξεις των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Θέσαμε ως πρώτο κριτήριο της όλης κουβέντας τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τα δικαιώματα των συναδέλφων μας και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία ώστε όχι μόνον πρέπει να γίνουν οι μονιμοποιήσεις όλων των νεοδιόριστων αλλά και να προχωρήσει το ΥΠΑΙΘ σε νέους διορισμούς εν συνεχεία.

Από τη δική του μεριά, ο κ. Μπουσδούνης ήταν δεκτικός στις προτάσεις, με ενδιαφέρον άκουσε όσα του παραθέσαμε και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει η αλληλεπίδραση με το σύλλογο μας σε κάθε τομέα: για την νομοπαρασκευαστική ομάδα να καταθέσουμε προτάσεις, να θέτουμε αιτήματα αλλά και γνώμη του συλλόγου για όσα γίνονται. Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι μέρος των νέων Τμημάτων Ένταξης θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, πριν το νέο έτος.

Ο ΣΑΤΕΑ θα ενημερώνει τα μέλη του για τις εκάστοτε συναντήσεις με προϊστάμενους ή άλλους συλλόγους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη του ΣΑΤΕΑ θα αναρτηθούν στο εσωτερικό φόρουμ με δυνατότητα αλληλεπίδρασης”.

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Γ Φάση-ειδική 2.631: Δηλώσεις προτίμησης 22.11-Ανάληψη υπηρεσίας από 24 έως και 25.11.2022

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Αύξηση μισθού εκπαιδευτικών την επόμενη τετραετία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση