Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεδριάσεις ΚΥΣΠΕ στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2024: Αποσπάσεις πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεδριάσεις ΚΥΣΠΕ στις 4, 5 και 6 Ιουνίου 2024: Αποσπάσεις πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς – Ενημέρωση από τον Αιρετό ΚΥΣΠΕ Νίκο Φασφαλή.

Συνεδριάσεις ΚΥΣΠΕ

Την Τρίτη 4, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ σύμφωνα με ενημέρωση του Αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, ο οποίος παραθέτει τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης μεταξύ των οποίων περιέχεται και εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2024-2025 (εκπρόθεσμες, ανακλήσεις, αμφισβητούμενες, κατά προτεραιότητα, νεοδιόριστων κ.λ.π.), εξέταση αιτήσεων για ένταξη σε ειδική κατηγορία για το σχολικό έτος 2024-2025 και εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης σε δομές Ειδικής Αγωγής(ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ, Σχολεία Κωφών-Τυφλών και ΕΕΕΕΚ) για το διδακτικό έτος 2024-2025 (εξέταση προσόντων Ειδικής Αγωγής, εκπρόθεσμες, αμφισβητούμενες, κατά προτεραιότητα, νεοδιόριστων κ.λ.π.)

Σύμφωνα με τον Αιρετό θα επιτευχθεί ο στόχος πραγματοποίησης των αποσπάσεων πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!

Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ. Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Θέλω να σας ενημερώσω ότι την Τρίτη 4 Ιουνίου, την Τετάρτη 5 Ιουνίου και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 θα συνεδριάσει, στο Υπουργείο Παιδείας,το ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1ο. Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2ο. Εξέταση ενστάσεων εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης κατά της μη αποδέσμευσής τους από τα εκπ/κά τους καθήκοντα προκειμένου να μεταταχθούν σε διοικητική θέση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

3ο. Εξέταση αιτήσεων αποδέσμευσης εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης από τα εκπ/κά τους καθήκοντα προκειμένου να μεταταχθούν για λόγους υγείας σε διοικητική θέση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

4ο. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/ών Α/θμιας εκπ/σης σε σχολικές μονάδες του Αρμένικου Κυανού Σταυρού Αθήνας και Νίκαιας και της Γενικής Αρμένικης Ένωσης Αγαθοεργίας για το σχολικό έτος 2024-2025.

5ο. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης σε σχολικές μονάδες της Ισραηλίτικης Κοινότητας Αθηνών και Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2024-2025.

6ο. Διόρθωση μορίων του εκπ/κού Α/θμιας εκπ/σης, ο οποίος μετατέθηκε το τρέχον σχολικό έτος.

7ο. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2024-2025 (εκπρόθεσμες, ανακλήσεις, αμφισβητούμενες, κατά προτεραιότητα, νεοδιόριστων κ.λ.π.).

8ο. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για ένταξη σε ειδική κατηγορία για το σχολικό έτος 2024-2025.

9ο. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπ/κών Α/θμας εκπ/σης σε δομές Ειδικής Αγωγής(ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ, Σχολεία Κωφών-Τυφλών και ΕΕΕΕΚ) για το διδακτικό έτος 2024-2025 (εξέταση προσόντων Ειδικής Αγωγής, εκπρόθεσμες, αμφισβητούμενες, κατά προτεραιότητα, νεοδιόριστων κ.λ.π.)

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Θεωρώ θετική την εξέλιξη ότι θα πετύχουμε την πραγματοποίηση των αποσπάσεων πριν από τη λήξη της Σχολικής χρονιάς και κατανοώντας την αγωνία όλων σας θα προσπαθήσω να σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Πάντα κοντά σας

Φασφαλής Νίκος

Δείτε επίσης

Πανελλαδικές-Λειτουργία Υπουργείου Παιδείας: Τι θα ισχύσει από τις 30-5 έως και τις 28-6-2024 

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για το Ψηφιακό φροντιστήριο 2024-25 από 27.05 έως και 10.06.2024 

Ψυχομετρικά εργαλεία ΚΕΔΑΣΥ για διάγνωση Ειδικών Εκπ/κών Αναγκών-Ανάθεση στο Τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση