Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.05.2024: Χωρίς πράξη μονιμοποίησης μετατάξεις εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.05.2024: Η πράξη μονιμοποίησης δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών για μετάταξη – Ενημέρωση Αιρετού Θ. Κατσωνόπουλου.

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 13.05.2024

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αιρετού ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου για το τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της Δευτέρας 13.05.2024 η πράξη μονιμοποίησης δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τις μετατάξεις/αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ΕΣΚ (Α’ κύκλος κινητικότητας 2024).

Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε θετικά για αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα 237 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 267) για μετάταξη και 35 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 42) για απόσπαση, στα πλαίσια του Α’ κύκλου κινητικότητας 2024

Ακολουθεί το Ενημερωτικό του Αιρετού

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΚΥΣΔΕ (Δευτέρα 13/05/2024)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα 13/05/2024 με κυριότερο θέμα τις μετατάξεις/αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ΕΣΚ (Α’ κύκλος κινητικότητας 2024).

Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε θετικά για αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα 237 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 267) για μετάταξη και 35 εκπαιδευτικών ΔΕ (σύνολο αιτήσεων 42) για απόσπαση, στα πλαίσια του Α’ κύκλου κινητικότητας 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6, αρ. 3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ224Α’) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.7, αρ.5 του Ν.1824/1988 (ΦΕΚ296Α’). Η πράξη μονιμοποίησης – και δικαίως – δεν αποτέλεσε κώλυμα ως προς την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών.

Το ΚΥΣΔΕ εξετάζει μόνο την αποδέσμευση, πλέον είναι θέμα των φορέων υποδοχής για την ικανοποίηση ή μη της μετάταξης/απόσπασης. Σε ότι αφορά 2 αιτήσεις ανάκλησης μετάταξης διοικητικών υπαλλήλων και επαναφορά τους σε θέση εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά.

Ομοίως θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο και για την ανάκληση μετάταξης μέλους ΕΕΠ και επαναφορά του στον κλάδο ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, έγινε ανάκληση μετάθεσης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ02 στην ΕΑΕ, καθώς μετά από έλεγχο της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η εκπαιδευτικός δεν θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω, ότι στις αποφάσεις και παρεμβάσεις μου, κινούμαι πάντα με γνώμονα το δίκαιο και ορθό προς το συμφέρον των εκπαιδευτικών, με βάση το πνεύμα και όχι απαραίτητα το γράμμα του νόμου.

Με φιλικούς/αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Θοδωρής Κατσωνόπουλος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ, εκλεγμένος με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις ΣΥΝΕΚ

Δείτε επίσης

Συνέχιση απεργίας αποχής από την αξιολόγηση: Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και η Δήλωση συμμετοχής 

Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ από 13 έως 31.05.2024 και ενιαία κείμενα για την τρίτη φάση της αξιολόγησης 

Ελληνική PISA-εξετάσεις: Αντίδραση ΟΛΜΕ με προκήρυξη Στάσης Εργασίας στις 22 Μαΐου 2024

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση