Συνέντευξη Τύπου ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 στην ΕΣΗΕΑ για τις πειθαρχικές διώξεις απεργών εκπαιδευτικών – Ανακοίνωση.
Συνέντευξη Τύπου ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Με ανακοίνωσή τους εκπαιδευτικά Σωματεία ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καλούν σε Συνέντευξη Τύπου που οργανώνουν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 στην ΕΣΗΕΑ στις 12:00 για τις πειθαρχικές διώξεις απεργών εκπαιδευτικών, των καθαιρέσεων απεργών Διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων, τις συνδικαλιστικές διώξεις και της πρόσφατης αργίας σε εκπαιδευτικό για την συνδικαλιστική της δράση, από το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.
Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση
Συνέντευξη Τύπου των εκπαιδευτικών σωματείων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ
Πέμπτη 13 Μαρτίου ΕΣΗΕΑ 12:00
Και στην εκπαίδευση δεν έχουμε οξυγόνο!
Στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί διώκονται γιατί απεργούν!
Σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που οργανώνουν εκπαιδευτικά σωματεία, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα, την Πέμπτη 13 Μαρτίου στην ΕΣΗΕΑ στις 12:00 για τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων των απεργών εκπαιδευτικών, των καθαιρέσεων των απεργών διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων, των δεκάδων συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων, της πρόσφατης αργίας σε εκπαιδευτικό για την συνδικαλιστικής της δράση, που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο Παιδείας και η διοίκηση της εκπαίδευσης.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διώκονται και παραπέμπονται σε πειθαρχικά! Το έγκλημά τους είναι ότι αντιστέκονται στην αξιολόγηση που θέλει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, να τα χωρίσει σε καλά και κακά, τα παιδιά σε άξια και ανάξια, τους γονείς τους σε κατάλληλους κι ακατάλληλους, κι εμάς τους εκπαιδευτικούς το ίδιο, να χωρίσει ακόμα και τις γειτονιές μας. Στόχος τους μέσα από όλα αυτά είναι να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση. Την αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, που πρέπει να βγάζει κέρδος, να στοιχίζει φτηνά και να την πληρώνουμε εμείς οι πολίτες ακριβά.
Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική στέκονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων που αγωνίζονται για να μορφωθούν και να σπουδάζουν όλα τα παιδιά, όποια κι αν είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, που δεν τα ξεχωρίζουν και δεν τα στοχοποιούν σε άξια και ανάξια!
Το υπουργείο παιδείας, γνωρίζοντας ότι η πολιτική του είναι απολύτως απονομιμοποιημένη, προσπαθεί να την περάσει με παράνομες πράξεις, αυταρχισμό, καταστολή του απεργιακού δικαιώματος, με δεσποτισμό κι ολοκληρωτισμό.
Εκατοντάδες είναι τα πειθαρχικά των απεργών σε ολόκληρη τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες οι απειλούμενοι!
Τώρα, με απόφαση υπουργού παιδείας έχουμε και την πρώτη δυνητική αργία για τη συνδικαλιστική δράση της εκπαιδευτικού Χοτζόγλου Χρύσα, παρ’ όλο που το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρέπει να βγει σε αργία. Η διοίκηση της εκπαίδευσης σε ένα πογκρόμ πειθαρχικών έφτασε στο σημείο να στέλνει αστυνομικούς να επιδώσουν πειθαρχικά ακόμα και στις αίθουσες μπροστά στα παιδιά, ενώ αλλού διευθυντές εκπαίδευσης πηγαίνουν οι ίδιοι τα πειθαρχικά στα σχολεία!
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με τη μη μονιμοποίησή τους για να υποταχτούν, να γονατίσουν, να σκύψουν το κεφάλι!
Για όλα αυτά θα ενημερώσουμε στην συνέντευξη τύπου στην οποία σας καλούμε
ΣΕΠΕ: Αθηνά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Αριστοτέλης, Β’ Θεσσαλονίκης, Λιόσια – Ζεφύρι – Φυλή Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Ζακύνθου Διονύσιος Σολωμός, Καλλιθέας Μοσχάτου, Κ. Σωτηρίου, Λαγκαδάς, Ν. Σμύρνης, Περικλής, Σύρου Τήνου Μυκόνου, Μεσσηνίας
ΕΛΜΕ: Α’ Κυκλάδων, Α’ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα), Άνω Λιοσίων Ζεφύρι Φυλής, Β’ Έβρου, Γ’ Θεσσαλονίκης, Ε’ Αθήνας, Ε’ Θεσσαλονίκης, Ικαρίας – Φούρνων, Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, Καστοριάς, Ρεθύμνου, Φωκίδας, Χανίων
Δείτε επίσης
Δυνητική αργία σε εκπαιδευτικό: Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και ζητά να ανακληθεί η Απόφαση
Συγκρότηση Πειθαρχικών Συμβουλίων εκπαιδευτικών χωρίς Αιρετούς: Ερώτηση στη Βουλή
Απόφαση συγκρότησης Τριμελών Πειθαρχικών Συμβουλίων σε κάθε ΠΔΕ χωρίς Αιρετούς εκπροσώπους
Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο δημόσιο και την επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/sinenteyxi-tipou-sepe-kai-elme-pempti-13-3-2025-stin-eshea-gia-tis-peitharchikes-diokseis-ekpaideytikon/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.