Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008: Εκπληξη και απογοήτευση από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008: Επιχειρεί να υποβαθμίσει την πρωτοφανή αδικία που έχουμε βιώσει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ – Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη και απογοήτευση.

Συντονιστικό επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008

Στην πρόσφατη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του Προέδρου του ΑΣΕΠ κου Αθανάσιου Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το ζήτημα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, αναφέρεται το Συντονιστικό Αδιόριστων Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία μιλούν για δηλώσεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ που προκάλεσαν έκπληξη και απογοήτευση, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν την πρωτοφανή αδικία που έχουν βιώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ είχε τονίσει στη συνέντευξη πως “Όταν λέμε κάποιος πέτυχε τι θα πεί; Πήρε πάνω από τη βάση, 11 στα 20, δεν σημαίνει ότι πήρε 18 στα 20. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο επιτυχών είναι και διοριστέος”.

Το Συντονιστικό επισημαίνει ότι “θα περιμέναμε από τον κύριο πρόεδρο να γίνει δίαυλος επικοινωνίας του αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια, να σταθεί στο πλευρό μας και να προβεί σε συστάσεις προς την πολιτική εξουσία, ώστε να δράσει όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία που αναγνωρίζει τις παρατυπίες, τις διορθώνει και σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές που αποτελούν φορείς αντικειμενικότητας, ισότητας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας εν γένει”, τονίζοντας πως “περιμένει προτάσεις, παραινέσεις προς την πολιτική εξουσία και δηλώσεις προστασίας του ρόλου του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε οι επόμενοι επιτυχόντες γραπτών διαγωνισμών του να μη συρθούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες που οδήγησαν σε ψυχική αλλά και οικονομική καταπόνηση τους”.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αδιόριστων Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023,ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Θάνος Παπαϊωάννου φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Οι αταίριαστοι” του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου.

Η συζήτηση έφτασε στο θέμα των επιτυχόντων του πρόσφατου γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου και οι δημοσιογράφοι εύλογα μετέφεραν στον κύριο πρόεδρο τις ερωτήσεις παλαιότερων επιτυχόντων γραπτών διαγωνισμών που παραμένουν αδιόριστοι και στα αζήτητα εδώ και χρόνια.

 Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε κατηγορηματικά πως η περίπτωση του ΑΣΕΠ 2008 δεν πρόκειται να επαναληφθεί, γεγονός που συνιστά έμμεση παραδοχή πως στον εν λόγω διαγωνισμό υπήρχαν και υπάρχουν σκιές και παρατυπίες εις βάρος των επιτυχόντων του .Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 έχουν απορροφηθεί και αποκατασταθεί, αναπαράγοντας ένα εσφαλμένο αφήγημα και παραβλέποντας  τις ρυθμίσεις που έγιναν επί σειρά χρόνων, οι οποίες απέκλεισαν τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ακόμη, προέβη σε δηλώσεις που τόνιζαν το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε 15 χρόνια, ότι υπήρξαν μνημόνια, σε συνέχεια δηλώσεων του παρελθόντος που τους χαρακτήριζε ως άτυχους.

   Ως αδιόριστοι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ με έκπληξη και απογοήτευση, γιατί επιχειρεί να υποβαθμίσει την πρωτοφανή αδικία που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια.  Επιρρίπτει ευθύνες σε συγκυριακούς και “καρμικούς” παράγοντες για την αδικία, την παράλειψη και τον αποκλεισμό μας από τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ στην πραγματικότητα όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε σεβασμός στην ανεξάρτητη αρχή και στον τρόπο με τον οποίο εκείνη προέβλεπε ρητώς  να γίνονται οι προσλήψεις, οι οποίες έγιναν, όχι μόνο χωρίς να τηρηθεί η σειρά επιτυχίας ,αλλά και χωρίς να τηρηθεί καν η προϋπόθεση της επιτυχίας στο γραπτό διαγωνισμό για πρόσληψη.

     Θα περιμέναμε από τον κύριο πρόεδρο να γίνει δίαυλος επικοινωνίας  του αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια, να σταθεί στο πλευρό μας και να προβεί σε συστάσεις προς την πολιτική εξουσία, ώστε να δράσει όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία που αναγνωρίζει τις παρατυπίες, τις διορθώνει και σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές που αποτελούν φορείς αντικειμενικότητας, ισότητας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας εν γένει.

  Είναι αδήριτη ανάγκη οι ανεξάρτητες αρχές, όπως ο ΑΣΕΠ, να εκπληρώνουν το ρόλο-λειτούργημα τους απέναντι στην κοινωνία. Ωστόσο, μέρος αυτού του λειτουργήματος είναι να τάσσονται στο πλευρό ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν την αξιοπιστία τους και επέλεξαν να κινηθούν εντός των πλαισίων τους, τονίζοντας πως όλα πρέπει να κινούνται με βάση την ισότητα, και την ισονομία ,στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου.

      Εν κατακλείδι, από εσάς, κύριε Πρόεδρε, περιμένουμε προτάσεις, παραινέσεις προς την πολιτική εξουσία και δηλώσεις  προστασίας του ρόλου του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε οι επόμενοι επιτυχόντες γραπτών διαγωνισμών του να μη συρθούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες που οδήγησαν σε ψυχική αλλά και οικονομική καταπόνηση τους. Κανείς δεν αξίζει να έχει την “ατυχία” που είχαν οι Ασεπίτες 2008, αλλά οι ίδιοι οι Ασεπίτες 2008 απαιτούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες αυτής της χώρας που βίωσαν την αδικία και όχι ως παρωχημένο παράδειγμα προς αποφυγήν, καθώς δεν αποτελούμε ιστορικό λάθος, αλλά ιστορική αδικία στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Με εκτίμηση 

Συντονιστικό Αδιόριστων Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 

Δείτε σχετικά

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-διοριστέοι 2008: “Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο επιτυχών είναι και διοριστέος” 

Ασεπίτες 2008: Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό 

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008: Διορισμοί και δικαστήρια | Το ιστορικό 

Δείτε επίσης

Μιχαηλίδου-γραπτός διαγωνισμός: Χρειάζεται συζήτηση-Διορισμοί με το υπάρχον σύστημα και τις επόμενες χρονιές 

Αριθμοί προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών και ΕΕΠ/ΕΒΠ έως σήμερα-Στοιχεία του Υπ. Παιδείας 

Προσλήψεις 2763 εκπαιδευτικών σε Γενικά σχολεία για το 2023-24: 1002 στην Α/θμια και 1761 στη Β/θμια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση