Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύσκεψη Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή-Τι συζητήθηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύσκεψη Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων: Πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή – Τι συζητήθηκε – Ανακοίνωση της ΠΕΓΜΚΣ.

Σύσκεψη Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (ΠΕΓΜΚΣ) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στα γραφεία της με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων αλλά και τον κοινό συντονισμό με πολύμορφες δράσεις.

Η ΠΕΓΜΚΣ επισημαίνοντας ότι η Τέχνη είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια, καλεί σε δράση για την προβολή των αιτημάτων στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασισθεί μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΓΜΚΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr – mousikart2019@gmail.com

Αθήνα 24/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19/11/23

Με μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΕΓΜΚΣ ΤΗΝ Κυριακή 19 Νοεμβρίου στα γραφεία της (ΟΛΜΕ) για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων αλλά και τον κοινό συντονισμό με πολύμορφες δράσεις.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ και τοπικών ΕΛΜΕ Πειραιά – Νοτίου Τομέα Αττικής- Περιστερίου και εκπαιδευτικοί από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων. Γονείς από τα ΔΣ των συλλόγων των Μουσικών Αθήνας, Ιλίου, Αλίμου, Παλλήνης καθώς και από τα Καλλιτεχνικά Αθήνας, Περιστερίου, Γέρακα ενώ τον τόνο έδωσε η δυναμική παρουσία των μαθητών των 15μελών των από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και από τα Καλλιτεχνικά Γέρακα, Περιστερίου, Αθήνας.

Η κατάσταση που κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των μαθητών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι :

Η ακαταλληλότητα των κτιρίων, οι συστεγάσεις με άλλα σχολεία, η ακαταλληλότητα των αιθουσών , αίθουσες μέσα σε ντουζιέρες , αίθουσες αποθήκες, αίθουσες χορού που οδηγούν σε τραυματισμό των μαθητών χορού, με φουσκωμένα πατώματα, αίθουσες που πλημμυρίζουν , δανεικές αίθουσες ακόμα και από την εκκλησία, αυτοσχέδιες αίθουσες με διαχωριστικά παραβάν. Όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που ανέδειξαν οι μαθητές .

Ο συνδυασμός της έλλειψης κατάλληλης στέγης καθώς και της μεταφοράς των μαθητών, μαζί με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα , μουσικά όργανα και δωρεάν σύγχρονα συγγράμματα, επιβαρύνουν την καθημερινότητα των μαθητών αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό με αποτέλεσμα μαθητές να σταματούν τις σπουδές τους όπως μας κατήγγειλαν τα παιδιά.

Επιπλέον η αγωνία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για την τύχη των μη πιστοποιημένων σπουδών τους , των ανύπαρκτων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις κατευθύνσεις χορού, εικαστικών, θεάτρου – κινηματογράφου και μουσικών, τα αδιαβάθμητα πτυχία και την νέα κατάσταση που διαμορφώνει το ΠΔ 85, ταυτόχρονα με την αδιοριστία μόνιμων εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά κενά που ακόμα μετράμε ενώ φτάνουν Χριστούγεννα κάνει την αγωνιστική παρέμβαση όλων μας και τον συντονισμό μας σε κοινές πολύμορφες δράσεις τοπικού και πανελλαδικού χαρακτήρα επιτακτική. Η θετική εμπειρία των τελευταίων μηνών με τις διεκδικήσεις μας για την προαγωγή των μαθητών των Μουσικών Γυμνασίων και τις διαμαρτυρίες των μαθητών το προηγούμενο διάστημα, όπως και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα σχολεία της Θεσσαλίας επιβάλλουν πιο άμεσα αντανακλαστικά και τον κοινό μας συντονισμό για πιο αποτελεσματικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΓΜΚΣ καλεί σε δράση για την προβολή των αιτημάτων μας στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσουμε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων γιατί η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη.                

Για το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τασιούλας Βασίλης        Μαργαρίτη Κατερίνα 

Δείτε επίσης

Κατ οίκον διδασκαλία: Πόσα αιτήματα υποβλήθηκαν για το σχολ. έτος 2023-24 και πόσα υλοποιήθηκαν 

Στοιχεία προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 8.11.2023 από το Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση