Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύσταση νέων οργανικών ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μεταθέσεις, διορισμοί και στα ΚΕΔΑΣΥ: Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύσταση νέων οργανικών ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μεταθέσεις και διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ: Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια για τη διαδικασία και το τι θα ακολουθήσει.

Σύσταση νέων οργανικών ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μεταθέσεις και διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ

Αναφορικά με την πορεία σύστασης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν και για την ρύθμιση για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), ενημερώνουν οι Αιρετοί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας.

Ακολουθεί η ενημέρωση των Αιρετών

Σχετικά με τις νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, τις Μεταθέσεις και τους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ

Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Ακολουθεί ενημέρωση για την πορεία σύστασης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής και τι θα ακολουθήσει, με στόχο να δοθούν για τη διενέργεια των Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024, αλλά και για τη διαδικασία ώστε να υπάρξει δυνατότητα πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ).

Αναλυτικά

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων

1. Οι νέες, υπό σύσταση, οργανικές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), όπως ήδη έχουμε πληροφορήσει από 19.12.2023, ανέρχονται σε 1.550, εκ των οποίων οι 500 αφορούν στα μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

2. Αφού εγκρίθηκε η σύσταση των νέων 1.550 οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) του ΥΠΑΙΘΑ από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται η κατάθεση σχετικής διάταξης-νομοθετικής ρύθμισης στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική Διαβούλευση έως αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, και ώρα 08:00 π.μ. Το εν λόγω νομοσχέδιο, με τη διάταξη για τις νέες οργανικές θα κατατεθεί αμέσως μετά το πέρας της Διαβούλευσης στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

UPDATE

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου άλλαξε και πρώτα θα εισέλθει στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, το οποίο τίθεται σε Διαβούλευση. Αρα σ αυτό το νομοσχέδιο θα έχουμε τις διατάξεις για τις οργανικές θέσεις και τους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ.

3. Μετά την ψήφιση της διάταξης, θα ακολουθήσει η δημοσίευση του νομοσχεδίου σε ΦΕΚ και ακολούθως θα έχουμε την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα υπάρχει αναλυτική η κατανομή των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ ανά κλάδο και περιοχή.

4. Ακολούθως οι νέες οργανικές θέσεις θα δοθούν για τη διενέργεια των Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024 και μετά για τους νέους μόνιμους διορισμούς για το 2024, χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή το νούμερο των νέων μόνιμων διορισμών.

Μόνιμοι διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ

Επιπροσθέτως διάταξη-νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί επίσης στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία θα προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα μόνιμων διορισμών στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), με απάλειψη της πρόβλεψης οκταετούς προϋπηρεσίας, που αυτή τη στιγμή αποτελεί προαπαιτούμενο και σκόπελο για τους μόνιμους διορισμούς στις δομές αυτές.

UPDATE

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου άλλαξε και πρώτα θα εισέλθει στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, το οποίο τίθεται σε Διαβούλευση. Αρα σ αυτό το νομοσχέδιο θα έχουμε τις διατάξεις για τις οργανικές θέσεις και τους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ.

Με ότι νεώτερο θα ενημερώσουμε.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Δείτε επίσης

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Οδηγίες αξιολόγησης προσωπικού ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ και για το πεδίο Α2 των σχολ. μονάδων και για το Α των ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

 Αιτήσεις για Β1 Επίπεδο ΤΠΕ: 29.01 έως 08.02 Α Φάση – 12 έως 16.02.2024 Β Φάση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Σωτήρης σε

    Όμως οι διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ θα προηγηθούν των μεταθέσεων στα ΚΕΔΑΣΥ, σωστά;

Γράψτε μία απάντηση