Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΕΒΕ: Αντεγκλήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού ΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΕΒΕ: Αντεγκλήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού ΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως – Ανακοινώσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος από τα δυο μέρη.

Σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΕΒΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με τοποθετήσεις της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

“Κάθε χρόνο μέσω του “κόφτη” της ΕΒΕ η Υπουργός Παιδείας προσφέρει προς άγραν πελατείας 20.000 κομμένους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια, στους ιδιοκτήτες των Κολλεγίων”, τονίζεται στην Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επισημαίνεται πως “χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σύστημα εισαγωγής που καθιερώθηκε επί Γιώργου Παπανδρέου και Άννας Διαμαντοπούλου το 2010, Που συνέβαλλε στη δημιουργία του “μαζικού Πανεπιστημίου””.

Λίγο πριν η Υπουργός ΠΑΙΘ είχε τοποθετηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εξής:

“Σε λιγότερες απο 24 ώρες, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής ο ίδιος στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Harvard, τάσσεται εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Ζουράρις χαρακτηρίζει «κ@λόπαιδα» τους μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, τάζοντας είσοδο στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2/20, ενώ γνωρίζει οτι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν και θα βρεθούν σε αδιέξοδο. ΣΥΡΙΖΑ 2023: συμβόλαιο με την υποκρισία και το λαϊκισμό”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Η κυρία Κεραμέως για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “αδειάζει” τον εαυτό της και όλους του υπουργούς Παιδείας από το 2010 έως το 2020

Αδιόρθωτη η κυρία Κεραμέως εξαπολύει κατά ριπάς ψέματα εναντίον του συστήματος Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που και η ΙΔΙΑ εφάρμοσε το 2020, πριν οργανώσει τη μεγάλη “μπίζνα” με τα ιδιωτικά Κολλέγια, με το εφεύρημα της ΕΒΕ.

Κάθε χρόνο μέσω του “κόφτη” της ΕΒΕ η υπουργός Παιδείας προσφέρει προς άγραν πελατείας 20.000 κομμένους υποψήφιους από τα Πανεπιστήμια, στους ιδιοκτήτες των Κολλεγίων ορισμένοι από τους οποίους είναι χρηματοδότες της ΝΔ. Πώς το επιτυγχάνει; Θέτοντας εκτός Πανεπιστημίων το 1/3 των υποψηφίων που βρίσκονται κάτω από το 8,5 και όχι μόνο όσους γράφουν πολύ χαμηλά. Αυτοί ούτως ή άλλως αποκλείονταν και πριν την ΕΒΕ.

Μιλάει πληθωρικά για τους ελάχιστους με χαμηλούς βαθμούς η κυρία υπουργός, όταν αναφέρεται στα δημόσια Πανεπιστήμια. Αντίθετα, χάνει τη λαλιά της για τα ιδιωτικά Κολλέγια που θησαύρισαν τη διετία της ΕΒΕ. Καμία βάση εισαγωγής δεν υφίσταται για την εγγραφή σε αυτά κι ας τους έχει δώσει η ΝΔ ισοδύναμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Ο μόνος “βαθμός” εισαγωγής στα Κολλέγια είναι ο τραπεζικός λογαριασμός των ενδιαφερομένων.

Αυτή είναι η κυρία Κεραμέως. Που με θράσος “χρεώνει” στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σύστημα εισαγωγής που καθιερώθηκε επί Γιώργου Παπανδρέου και Άννας Διαμαντοπούλου το 2010. Που συνέβαλλε στη δημιουργία του “μαζικού Πανεπιστημίου” και στην προσπάθεια να πιάσει η Ελλάδα το 2020 τον ευρωπαϊκό στόχο για το ποσοστό αποφοίτων Πανεπιστημίων (40% των νέων ηλικίας 25-34 ετών). Που διατηρήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις τους υπουργούς του κόμματός της και τον κ. Λοβέρδο.

Στην προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και τερατολογίες, η κυρία Κεραμέως “αδειάζει” όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους υπουργούς Παιδείας από το 2010 μέχρι το 2020 (ακόμη και τον εαυτό της) ή τους αναγορεύει σε …ΣΥΡΙΖΑ. Τραγέλαφος!

Δείτε επίσης

Νέα Δημοκρατία προς ΣΥΡΙΖΑ για ΕΒΕ: Bόμβα στα θεμέλια των Πανελλαδικών η εξαγγελία για κατάργησή της 

Αρθρο 16 για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Σταθερά εναντίον της αναθεώρησής του ο ΣΥΡΙΖΑ 

Κεραμέως για νέο μισθολόγιο και συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών-συνέντευξη διευθυντών 

Integrated master-Πολυτεχνείο Κρήτης: Χορηγείται στο Tμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση