Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύστημα προσλήψεων: Να το ξαναδούμε λέει ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι Πίνακες Γενικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύστημα προσλήψεων: Να το ξαναδούμε λέει ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι Πίνακες Γενικής – Τι είπε ο κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Σύστημα προσλήψεων

“Κάτι πρέπει να ξαναδούμε στο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικώνεπισημαίνει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου σε ενημέρωση που κοινοποίησε.

Ο κος Παπαϊωάννου αφού παρουσιάζει αριθμούς επί των Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής και της διαδικασίας που προηγήθηκε της κοινοποίησής τους, οι οποίοι καταδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής του υπάρχοντος συστήματος, αναφέρει πως μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2023 θα έχουν εκδοθεί οι Προσωρινοί Πίνακες για τη Γενική Παιδεία “για προφανείς λόγους” όπως λέει χαρακτηριστικά εννοώντας την αναγκαιότητα πρόσληψης αναπληρωτών για το 2023-24.

Δείτε

Γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Εντονες αντιδράσεις-Συσπείρωση Συλλόγων-Τι γράφεται στα μέσα κοιν. δικτύωσης

Αναλυτικά το τι έγραψε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

“Εκδόθηκαν την Παρασκευή οι οριστικοί πίνακες κατάταξης και για τις υπόλοιπες προκηρύξεις των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής.

Συνολικά για την ειδική αγωγή: 80.000+ εκπαιδευτικοί που κατατάχθηκαν.

6.000+ ενστάσεις που εκδικάσθηκαν. 12.000+ σελίδες αποφάσεων που εκδόθηκαν 15-30% (ανάλογα με την προκήρυξη) ποσοστό των ενστάσεων που έγιναν αποδεκτές.

Η διαδικασία αυτή απασχόλησε επί 4 μήνες το σύνολο των συμβούλων (29) και πολλές δεκάδες υπαλλήλους του ΑΣΕΠ.

Σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνω την έκδοση των 5 προκηρύξεων και την εξαγωγή των προσωρινών αποτελεσμάτων. Ούτε βέβαια τους υπαλλήλους του Παιδείας που απασχολήθηκαν.

Και προ ολίγου ξεκινήσαμε την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων για τη Γενική Παιδεία όπου είναι ανάγκη να εκδοθούν μέχρι τα μέσα Αυγούστου για προφανείς λόγους. Και όλα αυτά ενώ προχωρούν οι προσλήψεις για χιλιάδες θέσεις στον χώρο της Υγείας και άλλους κρίσιμους τομείς.

Η εποχή που μπορούσες με ένα θαύμα να πολλαπλασιάσεις τους ιχθείς και τον άρτο έχει παρέλθει. Κάτι πρέπει να ξαναδούμε στο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών”.

Δείτε σχετικά

Οριστικοί πίνακες 4ΕΑ/2022: Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας ΕΑΕ, κατηγορίας ΤΕ 

Οριστικοί πίνακες 3ΕΑ/2022: Κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ 

Οριστικοί Πίνακες 2ΕΑ/2022: Μελών ΕΕΠ των κλάδων ΠΕ21, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30 

Οριστικός πίνακας 1ΕΑ/2022 μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) 

Εκκαθαρισμένοι πίνακες: 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ/2022 

Τι είναι η αίτηση θεραπείας κατά των οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ-Εως πότε μπορεί να κατατεθεί και με ποια διαδικασία

Δείτε επίσης

Υπουργός Παιδείας-Προγραμματικές: Γραπτός διαγωνισμός-Νόμος ΕΑΕ-Αναμόρφ. Παράλληλης-4 με 5 χιλ. διορισμοί το έτος 

Ειδική Αγωγή-Προσχολική Αγωγή και Εγκαιρη Παρέμβαση: Τι σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Παιδείας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

9 Σχόλια

 1. ΣΑΡ ΔΗΜ σε

  Να ξαναδείτε το θέμα των ΑΣΕΠΙΤΩΝ 2008 αφού μας χαρακτηρίσατε ΑΤΥΧΟΥΣ ….. για το κύρος και την αξιοπιστία του νέου συστήματος ΠΡΈΠΕΙ να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ!

 2. Γ.ΤΖΗΚΑΣ σε

  Tο ζητούμενο δεν είναι να ξαναδείτε το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών,άλλα να έρθετε αντιμέτωποι με τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί εδώ κ χρόνια.Υπηρχε γραπτός διαγωνισμός,ο τελευταίος έγινε το 2008,υπήρξαν επιτυχόντες,οι οποίοι όχι μόνο δεν προσελήφθησαν ως αναπληρωτές,άλλα εκτοπίστηκαν από παντού.Βγαινετε το 2023 και μας χαρακτηρίζετε άτυχους.Δεν ήταν θέμα τύχης η παράλειψη και η πρωτοφανής αδικία που έχουμε υποστεί.Ηταν συνειδητή απόφαση πολιτικών δυνάμεων,οι οποίες φέρουν ευθύνη και οφειλουν να αποκαταστήσουν τους Ασεπιτες 2008.Σταματηστε να αντιμετωπίζετε τους εκπαιδευτικούς με τη λογική πειραμάτων,διορθώστε τα λάθη και τις αδικιες του παρελθόντος,δείτε πραγματικά το πρόβλημα για το οποίο φέρετε ευθύνη.

 3. Maria Fragkouli σε

  Αυτό που πρέπει να ξαναδείτε είναι οι Ασεπιτες 2008 που έμειναν στα αζητητα μετά την αφαίρεση των μορίων επιτυχίας τους στον γραπτο διαγωνισμο εκπαιδευτικών του 2008, που παρακαμφθηκε η σειρά τους με τον διορισμό επιτυχόντων το 2019, που χαρακτηρισατε “άτυχους” σε απάντηση σας για το ζήτημα.

 4. Α.Παπαδοπούλου σε

  Προτεραιότητα όφειλε να δώσει το κράτος στους #Ασεπιτες2008 εδώ και χρόνια! Αυτό που πρέπει να ξαναδεί λοιπόν, είναι οι επιτυχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού που χαρακτηριστήκαμε «άτυχοι» πολύ λανθασμένα γιατί δεν ήμασταν μόνο άτυχοι αλλά πρωτίστως αδικημένοι!!!!

  • Ε.ΓΚΑΓΚΑ σε

   Δεν είμαστε ΑΤΥΧΟΙ!Έίμαστε ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ!
   Η καταστρατήγηση πίνακα γραπτού διαγωνισμού είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!

 5. ΨΩΜΑΔΑΚΗ ΕΥΑ σε

  Τι να ξαναδείτε;
  Ότι επιτρέψατε να στρεβλωθει ο γραπτός ΑΣΕΠ του 2008;
  Ότι επιτρέψατε εδώ κ χρόνια να παραγκωνιστουν οι επιτυχόντες του προς όφελος των μη επιτυχόντων κ συμμετεχόντων;
  Ότι επιτρέψατε για χρόνια οι επιτυχόντες του τελευταίου γραπτού ΑΣΕΠ του 2008 να νιώθουν ηλίθιοι που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο αντί για τα πολιτικά ρουσφέτια;
  ή μήπως να δείτε το ότι εσείς ο ίδιος κύριε Παπαϊωάννου χαρακτηρισατε του επιτυχόντες του 2008 “άτυχους”;
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΥΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ Κ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ετιας

  • Αγγελική Σ. σε

   Βάσει του συστήματος του γραπτού διαγωνισμού, έμειναν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν καλόπιστα στις εξετάσεις και πέτυχαν βαθμολογίες ακόμα και αρκετά πάνω από τη βάση αλλά είδαν συναδέλφους να διορίζονται είτε χωρίς επιτυχία στον διαγωνισμό είτε να διορίζονται επειδή έτυχε και προσέφυγαν κατά της Πολιτείας έστω και με θέση 1000 και 2000 θέσεις χαμηλότερα μετά τον τελευταίο διαγωνισμό του 2008. Η ρύθμιση του διορισμού των Ασεπιτών 2008 θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Διοίκηση όταν πλέον και δικαστικά έχει καταδειχθεί η αδικία στη σειρά διορισμού.

 6. Γυρίκη Καλλιόπη σε

  Κύριε Πρόεδρε, όταν αναφέρεστε στο θέμα των ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2008 μην χρησιμοποιείτε όρους του τζόκερ. Είμαστε αδικημένοι όχι άτυχοι !!!!

 7. Ζέρμπη Α. σε

  Κύριε πρόεδρε, το λιγότερο που έχετε υποχρέωση να κάνετε είναι να έχουν οι ασεπίτες 2008 προβάδισμα στον επικείμενο διαγωνισμό εκπαιδευτικών. Οι αστοχίες του κράτους και η πολυνομία τους έχει αδικήσει κατάφωρα.

Γράψτε μία απάντηση