Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συστράτευση ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας-Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συστράτευση ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας-Ανακοίνωση της Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ).

Συστράτευση ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας

Αλληλέγγυα στους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής, στα αιτήματά τους και διαμαρτυρόμενη για τα ακόμα πολλά άδεια από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σχολεία, παρόλο που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τάσσεται ευρισκόμενη έξω από το ΥΠΑΙΘΑ η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ), σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η ΠΕΝΑΦΑ καταθέτει τα αιτήματά της και ζητά από το ΥΠΑΙΘΑ να υλοποιήσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Λ. Συγγρού 196 Καλλιθέα Αττικής ΤΚ 17671

Ημερομηνία: 07/12/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου: 16 – 07/12/2023

Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Παιδείας κα Δόμνα Μιχαηλίδου

Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή

Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση

Αξιότιμε κ Υπουργέ!

Έπειτα από 2 μήνες βρισκόμαστε και πάλι έξω από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αλληλέγγυοι στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στα δίκαια αιτήματά τους και διαμαρτυρόμενοι για τα ακόμα πολλά άδεια από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σχολεία, παρόλο που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Στην τελευταία συνάντησή μας με τον κ Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., αν και τονίσαμε την αναγκαιότητα της κάλυψης όλων των λειτουργικών κενών Καθηγητών Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές μας, στην φάση πρόσληψης αναπληρωτών ΠΕ11 που ακολούθησε και πραγματοποιήθηκε πριν από 1 εβδομάδα περίπου, πάλι, περισσότερα από τα μισά καταγεγραμμένα από τις Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. κενά δεν καλύφθηκαν, προκαλώντας μας αγανάκτηση και απόγνωση! Αν και οι πρόσφατες εξαγγελίες σας, που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, πραγματικά διατηρούμε επιφυλάξεις ως προς το χρόνο υλοποίησής τους και φοβόμαστε μήπως παραμείνουν τελικά απλές εξαγγελίες… Βλέπετε και η προκάτοχός σας κ. Υπουργός, είχε εξαγγείλει την είσοδο της Φυσικής Αγωγής. στην προσχολική Αγωγή, ωστόσο πλησιάζουμε ήδη τα τρία χρόνια από τότε και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα!

Επομένως ζητάμε :

• Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με αναπληρωτές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής στη Γενική και την Ειδική Αγωγή.

• Υλοποίηση, επιτέλους, της εισαγωγής του μαθήματός μας στην προσχολική αγωγή, έστω πιλοτικά.

• Δέσμευση για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου μας, για την κάλυψη των πολλών υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων με δημοσιοποίηση των καταχωρημένων κενών από τις Δ/νσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα «e-data-center»

• Δέσμευση για την σύσταση νέων οργανικών θέσεων με Φ.Ε.Κ. στην Π.Ε. όπως ακριβώς καταγράφηκαν πέρυσι οι 477 νέες από τις Δ/νσεις Π.Ε. και φυσικά άμεση στελέχωσή τους, όπως προβλέπεται.

• Αξιοποίηση του πίνακα Ε.Α.Ε. για παροχή «παράλληλης στήριξης» στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε μαθητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι επιτακτική ανάγκη, για λόγους ασφάλειας όλων των μαθητών του τμήματος, λόγω της φύσης του μαθήματός μας που διεξάγεται σε υπαίθριο χώρο, να επιτηρούνται και να καθοδηγούνται οι μικροί μαθητές από ειδικό επιστήμονα που διαθέτει ανάλογη ειδικότητα Ε.Α.Ε. που απονέμεται μόνο από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

• Εφαρμογή ίδιων ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής ανεξαρτήτως της κατηγορίας του σχολείου (Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Εκκλησιαστικά, ΕΠΑΛ κλπ) θα έχουν τις ίδιες ώρες διδασκαλίας στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα χωρίς εκπτώσεις!

• Ζητάμε επίσης να υλοποιήσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα τις πρόσφατες εξαγγελίες σας για :

o Αύξηση κατά μία ώρα την εβδομάδα της Γυμναστικής των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

o Την επέκταση Σχολικών Πρωταθλημάτων στα Γυμνάσια

o Τη Θεσμοθέτηση αναπτυξιακού Προγράμματος Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

o Τον ορισμό υπεύθυνου Σχολών Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

o Τη σύσταση και λειτουργία των Αθλητικών Σχολείων.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ * ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ * ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΠΑΣΑΝ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ: “Εν κοιμίσει” ο γραπτός ΑΣΕΠ-Διορισμοί 1 προς 1-Τα θέματα που τέθηκαν 

Αποτελέσματα PISA 2022: Σύντομη παρουσίαση των κυριότερων αποτελεσμάτων από το ΙΕΠ 

Οδηγίες λειτουργίας θεσμών ενταξιακής εκπαίδευσης: ΕΔΥ-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΕΑ-Τμήμ. Ενταξης-Παράλληλη Στήριξη 

Συναντήσεις μαθητών με Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους χωρίς συναίνεση του γονέα-Δεν λειτουργούν ως “εξωτερικοί επισκέπτες”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση