Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζητείται η αγωγή του Υπουργού Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση την Τρίτη 27.02 και η ΔΟΕ καλεί σε συγκέντρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζητείται η αγωγή του Υπουργού Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση την Τρίτη 27.02.2024 και η ΔΟΕ καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Συζητείται η αγωγή του Υπουργού Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση την Τρίτη 27.02

Η ΔΟΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5, όπου θα συζητηθεί η αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, την οποία κατέθεσε  ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε να κριθεί παράνομη.

Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού).

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

ΔΟΕ  

Αρ. Πρωτ.893

Αθήνα 25/2/2024

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Απαντάμε δυναμικά στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση

Συναδέλφισσες /οι,

η προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για πολλοστή φορά, στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. προκειμένου να κάμψει τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21, πέρα από ομολογία ήττας της πολιτικής της (η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση είναι σε ισχύ από τις 8/2/2023) και αναγνώριση της αποτελεσματικής αντίστασης των εκπαιδευτικών, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο της αυταρχικής επιβολής που έχει επιλέξει ως υποκατάστατο του θεσμικού διαλόγου που όφειλε να διεξάγει και αρνείται να πράξει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στο κτήριο 5 και γι’ αυτό προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (2 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 2 πρώτες του απογευματινού).

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Απεργία, το Δημόσιο Σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Κικινής Θανάσης     Μαρίνης Σπύρος

Δείτε επίσης

Αγωγή του Υπουργού Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ στις 28.02.2024: “Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας” 

Πριν φύγετε

ΑΔΕΔΥ: Γνωμοδότηση για την απεργία-αποχή από την στοχοθεσία-αξιολόγηση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση