Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή για αναπληρωτές/διορισμούς-σχολ. εκδρομές-σχολείο Βρυξελλών-ΑΕΙ/ΤΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή για αναπληρωτές και διορισμούς-ασφάλεια σχολικών εκδρομών-ελληνικό σχολείο Βρυξελλών-Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου-πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ – Δευτέρα 3 Απριλίου στις 14:00΄.

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή

Πέντε (5) Επίκαιρες Ερωτήσεις θα συζητηθούν σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 14:00΄ στη Βουλή, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν Επίκαιρες Ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα των πολλών προσλήψεων αναπληρωτών σε σχέση με την ανάγκη μόνιμων διορισμών, την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για ασφαλείς σχολικές εκδρομές, την αντιστοίχιση πτυχίων ΑΤΕΙ με πτυχία ΑΕΙ, το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών και την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Ναύπακτο.

Κατάχρηση θεσμού αναπληρωτή

Σχετικά με την Ερώτηση με θέμα: “Αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί: η ακραία κατάχρηση του θεσμού απαιτεί άμεση εξίσωση με τους μονίμους”, Ο Βουλευτής του  ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνας Αρσένης ρωτά την Υπουργό:

1. Δεδομένου ότι τα κενά για την ερχόμενη σχολική χρονιά υπολογίζονται περίπου στα 52.000, πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν τα σχολεία μας με τόσο προσωρινό προσωπικό; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει όλες τις πάγιες ανάγκες των σχολείων με μόνιμο προσωπικό;

2. Δεδομένου ότι οι αναπληρωτές καλυπτουν ξεκάθαρα παγιες και διαρκείς ανάγκες, εργαζόμενοι ισότιμα με τους μόνιμους και για διάστημα που πολλές φορές ξεπερνάει την 20ετία ή οδηγει και στην συνταξιοδότηση, θα προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στην εξίσωση μισθού με επιπλέον μπόνους επισφαλούς εργασίας και στην εξίσωση δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης της 12μηνης απασχόληση των αναπληρωτών, μέχρι τουλάχιστον να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις από μόνιμους;

Μέτρα για ασφαλείς εκδρομές

Σχετικά με την Ερώτηση με θέμα “Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλείς σχολικές εκδρομές”, ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κος Ιωάννης Δελής ρωτά την Υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

– Για σχολαστικούς ελέγχους οχημάτων και οδηγών πριν από την αναχώρηση, κατά τη διάρκεια των εκδρομών και στην επιστροφή τους με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 20883/ΓΔ4/2020 – ΦΕΚ 456/Β/13-2-2020.

– Να μην μετακυλιστεί το κόστος των μέτρων ασφάλειας στους γονείς και να υπάρξει πρόβλεψη κυρώσεων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων – τουριστικών γραφείων, που αποδεδειγμένα με δική τους ευθύνη, ένα όχημα κρίνεται ακατάλληλο και ακυρώνεται μια σχολική εκδρομή – επίσκεψη πριν από την αναχώρησή της.

______________________________

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή

Το especial.gr είχε συνδεθεί με τη Βουλή για την παρακολούθηση της συζήτησης.

______________________________

Αναλυτικά θα συζητηθούν

1. Η με αριθμό 632/27-3-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του  ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία  Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί: η ακραία κατάχρηση του θεσμού απαιτεί άμεση εξίσωση με τους μονίμους».

2. Η  με αριθμό 624/27-3-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλείς σχολικές εκδρομές».

3. Η με αριθμό 606/22-3-2023 Επίκαιρη Ερώτηση της Ανεξάρτητης Βουλευτού A’ Αθηνών κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Αντιστοίχιση/εξομοίωση πτυχίων των πρώην Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικού Τομέα (Α.Ε.Ι. Τ.Τ.) (ΤΕΙ) με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών».

4. Η με αριθμό 637/27-3-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας  του Κινήματος Αλλαγής κου Δημητρίου Κωνσταντόπουλου  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στη Ναύπακτο».

5. Η με αριθμό 600/20-3-2023 Επίκαιρη Ερώτηση  της  Βουλευτού  Πέλλας  του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη  προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Κεστεκίδειο ελληνικό σχολείο Βρυξελλών».

Δείτε επίσης

Εξαίρεση διορισμών-προσλήψεων-τοποθετήσεων Δ/ντών-διαγωνισμού ΑΣΕΠ την προεκλογική περίοδο | ν/σ ΥΠ.ΕΣ 

Σχολικά κτίρια στην Αττική: Αναφορά στη Βουλή και συνάντηση του Ν. Φίλη με την Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφ. Αττικής

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση