Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή για κενά-μονιμοποίηση-επίδομα ενοικίου αναπληρωτών Τετάρτη 13.09 στις 08:45΄

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή για κενά-μονιμοποίηση-επίδομα ενοικίου αναπληρωτών την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 08:45΄στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή

Αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 08:45΄ θα συζητηθούν τελικά στη Βουλή, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, οι πέντε (5) Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η προγραμματισμένη συζήτηση των οποίων την περασμένη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου είχε αναβληθεί.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν στην Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, στην μονιμοποίηση των αναπληρωτών, στην καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ και στα προβλήματα διαβίωσης τα οποία αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ με αίτημα τη θέσπιση επιδόματος ενοικίου 300 ευρώ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι.

Συζήτηση Ερωτήσεων στη Βουλή – Αναλυτικά αναμένεται να συζητηθούν οι παρακάτω Επίκαιρες Ερωτήσεις

Α. Η με αριθμό 80/4-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος» κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα:  «Για την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών – να καλυφτούν άμεσα τα πάνω από 20.000 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Δείτε αναλυτικά την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Β. Η με αριθμό 70/3-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» κ. Στέφανου Παραστατίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Ετοιμότητα Υπουργείου ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων»

Δείτε αναλυτικά την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Γ. Η με αριθμό 68/1-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος» κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Σοβαρά προβλήματα διαβίωσης αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί».

Δείτε αναλυτικά την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Δ. Η με αριθμό 76/4-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο «ΝΙΚΗ» και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Νατσιού προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Τα ακατάλληλα βιβλία Γλώσσας Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου».

Ε. Η με αριθμό 73/4-9-2023 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αχαΐας της Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»  κυρίας Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του πανεπιστημίου Πατρών».

Δείτε επίσης

Ωράριο μόνιμων και αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ/ΕΒΠ σε Νηπ/γεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Οδηγός για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Πρόσληψη-τοποθέτηση-ανάληψη υπηρεσίας-ωράριο-μισθολογικά-άδειες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση