Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση για τη δυνητική αργία εκπαιδευτικού στη Βουλή, τα πειθαρχικά και τις διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτών-Τετάρτη 12.03.2025

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση για τη δυνητική αργία εκπαιδευτικού στη Βουλή, τα πειθαρχικά, τις διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτών, την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας -Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025.

Συζήτηση για τη δυνητική αργία εκπαιδευτικού στη Βουλή

Τέσσερις (4) Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας θα συζητηθούν στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 και ώρα 11:00΄.

Οι Ερωτήσεις που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 απεργών εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο Κρήτης, εκπαιδευτικό που τέθηκε σε δυνητική αργία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και της συμμετοχής της σε κινητοποίηση, τις διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά θα συζητηθούν

1. Η με αριθμό 629/10-3-2025 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Να σταματήσει άμεσα η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των 3 απεργών εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο Κρήτης».

Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό ΠΑΙΘΑ τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των 3 απεργών εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο Κρήτης που σχετίζεται με τη συνδικαλιστική τους δράση και να σταματήσουν όλες οι άδικες διώξεις και η στοχοποίηση των εργαζομένων.

2. Η με αριθμό 637/10-3-2025 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Αθηνών της Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κ. Αθανάσιου Ηλιόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Η πολιτεία οφείλει έστω και καθυστερημένα να τερματίσει τις κατάφωρες διακρίσεις σε βάρος αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή η απάντηση που δόθηκε στο αίτημα αναπληρώτριας εκπαιδευτικού να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά την ανάληψη υπηρεσίας, ώστε να μην κληθεί να επιλέξει μεταξύ του να χάσει τη θεραπεία της ή επτά ημερομίσθια, ήταν ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για όσους νοσούν από δυσίατα και ανίατα νοσήματα».

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός από τον Βουλευτή:

– Ποιο είναι το παρόν νομικό και θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς για εξαιρετικές περιπτώσεις;

– Με δεδομένο ότι η παρούσα περίπτωση αναδεικνύει τις θεσμικές πλημμέλειες αναφορικά με τη δυνατότητα απουσίας από την εργασία αναπληρωτών με ανίατα ή δυσίατα νοσήματα, αλλά το ζήτημα αυτό επεκτείνεται και στην ανάγκη λήψης αναρρωτικής εν γένει άδειας χωρίς την απώλεια του ημερομισθίου, πως προτίθεστε να θεραπεύσετε την εν λόγω πλημμέλεια του θεσμικού πλαισίου;

3. Η με αριθμό 634/10-3-2025 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Νικολάου Αμπατιέλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Εκπαιδευτικός τέθηκε σε δυνητική αργία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και της συμμετοχής της σε κινητοποίηση».

Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό ΠΑΙΘΑ τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

– Να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση για την εκπαιδευτικό, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

– Να παρθούν πίσω όλα τα πειθαρχικά σε εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου τους και να μην υπάρξει άλλη παραπομπή σε πειθαρχικό ή ποινή προς εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται σύμφωνα και με τις συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

4. Η με αριθμό 622/8-3-2025 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  Κοζάνης της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Επιτακτική προτεραιότητα η ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Ερωτάται ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ από τον Βουλευτή:

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, εκκρεμοτήτων, αναγκών και προτάσεων, ώστε το ΠΔΜ να πραγματώσει τον σκοπό ίδρυσής του και να αξιοποιήσει τη δυναμική του, αποτελώντας τον κεντρικό πυρήνα στην ανάπτυξη ολοκληρωμένου οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας και συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή ώθηση της περιφέρειας;

Δείτε επίσης

Συγκρότηση Πειθαρχικών Συμβουλίων εκπ/κών: Που στηρίχτηκε το Υπουργείο για να “αποπέμψει” τους Αιρετούς 

Διευθυντής ΕΑΕ-Σύλλογοι: Τι συζητήθηκε για τα ΚΕΔΑΣΥ-ΕΕΕΕΚ-Παράλληλη-Τ.Ε 

Δεν αποτελεί εκπαιδευτικό ίδρυμα το ΚΕΔΑΣΥ κατά το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply