Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συζήτηση στη Βουλή για αξιολόγηση, Σχολ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ, επιλεκτική αλαλία – Την Παρασκευή 12.04.2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συζήτηση στη Βουλή για αξιολόγηση, Σχολ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ, επιλεκτική αλαλία και τον ορισμό Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – Την Παρασκευή 12.04.2024.

Συζήτηση στη Βουλή για αξιολόγηση, Σχολ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ, επιλεκτική αλαλία

Τέσσερις (4) Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συζητηθούν στη Βουλή, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00΄.

Οι Ερωτήσεις αφορούν στο αίτημα για πάγωμα κάθε πλευράς της αξιολόγησης, άμεσα χωρίς εκβιασμούς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο, στην αντιμετώπιση με μόνιμο τρόπο των ελλείψεων σε Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25) και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), στην αξιοποίηση της μεθόδου “sliding in” για τα παιδιά με επιλεκτική αλαλία και στον ορισμό Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κατά παρέκκλιση του ν. 5062/2023.

Αναλυτικά θα συζητηθούν:

1. Η με αριθμό 935/8-4-2024 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η κλιμακούμενη επιχείρηση εκφοβισμού, οι απειλές με διώξεις και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών για τον δίκαιο αγώνα, που κάνουν, υπερασπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους».

Δείτε την Ερώτηση ΕΔΩ

2. Η με αριθμό 2730/22-1-2024 Ερώτηση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και  Βουλευτή  Αρκαδίας της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Αναγκαία η αντιμετώπιση με μόνιμο τρόπο των ελλείψεων σε Σχολικούς Νοσηλευτές και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για να πάψει κάθε σχολικό έτος η αγωνία και η ταλαιπωρία των οικογενειών με μαθήτριες και μαθητές με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση».

Δείτε την Ερώτηση ΕΔΩ

3. Η με αριθμό 2917/30-1-2024 Ερώτηση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και  Βουλευτή  Αρκαδίας της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Θα εξεταστεί η αξιοποίηση της μεθόδου «sliding in» για τα παιδιά με επιλεκτική αλαλία;».

Ο Βουλευτής ρωτά

Έχει ακριβή στοιχεία το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις διαγνωσμένες από τα ΚΕΔΑΣΥ ή άλλα αρμόδια όργανα περιπτώσεις μαθητριών και μαθητών με επιλεκτική αλαλία και ποια είναι η γεωγραφική και ηλικιακή κατανομή τους σε προσχολική αγωγή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση; 2. Ποια πρωτόκολλα εφαρμόζονται έως σήμερα από το εκπαιδευτικό σύστημα για την ενσωμάτωση των παιδιών με επιλεκτική αλαλία σε προσχολική αγωγή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση; 3. Υπάρχει συνεχής και αποτελεσματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση μαθητών με επιλεκτική αλαλία; 4. Θα εξετάσει την πρόταση του Ελληνικού Συλλόγου Επιλεκτικής Αλαλίας για την αξιοποίηση της μεθόδου “sliding in” για τα παιδιά με διαγνωσμένη επιλεκτική αλαλία;

4. Η με αριθμό 916/2-4-2024 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Αχαΐας της Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κυρίας Αθανασίας Αναγνωστοπούλου,  προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: «Ορισμός Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κατά παρέκκλιση του ν. 5062/2023».

Η Βουλευτής ρωτά

-Είναι ενήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών για την προκήρυξη που αφορά την επιλογή του Γενικού Διευθυντή της ΕΒΕ, η οποία ακυρώνει και αναιρεί τον ν.5062/2023; Αν ναι, συμφωνεί το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συνέχιση της διαδικασίας επιλογής ΓΔ στην ΕΒΕ, παρά τη δημοσίευση του ν.5062/2023;

Θα εφαρμοστεί ο ν. 5062/2023 που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε από τη Βουλή ή θα εφαρμόσετε αυτόν à la carte, με την ΕΒΕ να αποτελεί παράδειγμα αναίρεσής του;

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση ΔΟΕ: Επιβολή ποινών σε απεργούς Διευθυντές – Νέο αυταρχικό ολίσθημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ 

Πιερρακάκης: 6 αναφορές περιστατικών bullying στην πλατφόρμα το πρώτο 12ωρο-Τι απάντησε για διορισμούς το 2024

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση