Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σοφία Ζαχαράκη για επιδόματα: Θεσπίζονται προπληρωμένες κάρτες-Ο οδικός χάρτης του Υπ. Συνοχής και Οικογένειας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοφία Ζαχαράκη για επιδόματα: Θεσπίζονται προπληρωμένες κάρτες – Κανένα παιδί με αναπηρία δεν θα φιλοξενείται σε κανένα ίδρυμα έως το 2030 – Οι προγραμματικές δηλώσεις για το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σοφία Ζαχαράκη για επιδόματα

Στη δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής Πύλης για όλα τα επιδόματα ανά δικαιούχο, με αυτοματοποιημένο έλεγχο κριτηρίων και εναρμόνιση κριτηρίων αναφέρθηκε η Υπουργός του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης εχθές το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023.

Εκτός από την αναφορά στον εξορθολογισμό της πολιτικής επιδομάτων και στην αναβάθμιση του συστήματος χορήγησης προνοιακών παροχών, η κα Ζαχαράκη αφού επεσήμανε πως η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ένα Υπουργείο που θα δώσει έμφαση στην στήριξη της οικογένειας δείχνει την προσήλωση του και στο θεσμό, παρέθεσε τον “οδικό χάρτη” του νεοσύστατου Υπουργείου.

Συγκεκριμένα είπε:

– Θα υπάρξει ψηφιακός ανασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ.

– Θα θεσπιστούν προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων για την καταβολή των επιδομάτων ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ – επίδομα ανεργίας, επίδομα παιδιού, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με παροχή κινήτρων για τη χρήση τους.

– Δια της ενίσχυσης της ανεξάρτητης διαβίωσης και της συμμετοχής στη κοινωνική και εργασιακή ζωή θα ενισχυθεί η προστασία των παιδιών με αναπηρία.

– Αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τις αρχές του 2024 και επεκτείνεται και ο θεσμός της υποστηριζόμενης απασχόλησης στα άτομα με αναπηρία.

– Θα υποστηριχθεί η μακροχρόνια φροντίδα ηλικιωμένων.

– Θα εκπονηθεί και θα υλοποιηθεί εθνική στρατηγική για την μακροχρόνια φροντίδα, για την μεταρρύθμιση και την κατ’ οίκον φροντίδα.

– Κανένα παιδί με αναπηρία δεν θα φιλοξενείται σε κανένα ίδρυμα έως το 2030.

Δείτε επίσης

Γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Εντονες αντιδράσεις-Συσπείρωση Συλλόγων-Τι γράφεται στα μέσα κοιν. δικτύωσης 

Υπουργός Παιδείας-Προγραμματικές: Γραπτός διαγωνισμός-Νόμος ΕΑΕ-Αναμόρφ. Παράλληλης-4 με 5 χιλ. διορισμοί το έτος 

Ειδική Αγωγή-Προσχολική Αγωγή και Εγκαιρη Παρέμβαση: Τι σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Παιδείας 

Μητσοτάκης για Παιδεία: Οι προγραμματικές δηλώσεις-Ποιες οι προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας 

Δόμνα Μιχαηλίδου για αξιολόγηση, διορισμούς, νέα σχολική χρονιά και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 

Πριν φύγετε

Διαδικασία αποσπάσεων εντός περιοχής μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – Και νεοδιοριζόμενων εντός περιοχής διορισμού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση