Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σοφία Ζαχαράκη: Αν τα Δημοτικά ανοίξουν 1η Ιουνίου θα κλείσουν τέλη Ιουνίου-Μετά τις 25.05 η απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοφία Ζαχαράκη: Αν τα Δημοτικά επαναλειτουργήσουν 1η Ιουνίου θα κλείσουν τέλη Ιουνίου-Μετά τις 25 Μαΐου θα ληφθούν αποφάσεις για άνοιγμα ή μη.

Σοφία Ζαχαράκη

Στο MEGA, στην εκπομπή του Νικου Ευαγγελάτου Live News, μίλησε σήμερα το απόγευμα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων και στο ζήτημα της απευθείας μετάδοσης μαθήματος από την τάξη.

Αναλυτικά

Επαναλειτουργία Δημοτικών σχολείων

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των Δημοτικών σχολείων αναφέροντας πως το κλίμα αναφορικά με την πανδημία κορονοϊού είναι καλό και μετά τις 25 Μαΐου θα υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα με βάση τα οποία θα ληφθεί η απόφαση επαναλειτουργίας ή μη των Δημοτικών σχολείων.

Ετοιμο το ΥΠΑΙΘ

Σε κάθε περίπτωση τόνισε η κα Ζαχαράκη το Υπουργείο θα είναι έτοιμο να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα και στα Δημοτικά σχολεία, με αυτά των Γυμνασίων και Λυκείων.

Εως τέλος Ιουνίου τα μαθήματα αν η επαναλειτουργήσουν 1η Ιουνίου

Στην περίπτωση μάλιστα που θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου, τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως τέλος Ιουνίου 2020.

Απουσίες μαθητών Δημοτικού

Οσον αφορά στις απουσίες των μαθητών θα ισχύσει ότι και για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.

Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου την πρώτη ημέρα επιστροφής στις τάξεις

Για την συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων εχθές Δευτέρα 18.05.2020, η κα Ζαχαράκη δήλωσε πως σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ήταν αρκετά μεγάλη, φτάνοντας σε κάποιες Περιφέρειες το 80% και 90%.

Απευθείας μετάδοση μαθήματος

Για το ζήτημα της απευθείας μετάδοσης του μαθήματος από την τάξη, η Υφυπουργός δήλωσε πως το Υπουργείο δίνει επιλογές στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν την ύλη και όσον αφορά στους μαθητές που δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στην τάξη.

Το Υπουργείο εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς, και τους Διευθυντές, τόνισε η κα Ζαχαράκη και δήλωσε σίγουρη πως θα βρουν τους τρόπους να στηρίξουν τους μαθητές.

Διατήρηση βιβλίων

Τέλος η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως για τα βιβλία εδόθη εντολή να διατηρηθούν από τους μαθητές, ούτως ώστε στο ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς να μπορέσουν να διδαχθούν αυτά που δεν διδάχθηκαν φέτος, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού.

 Δείτε επίσης

Νέα σχολική χρονιά: Πρόθεση να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου-Νωρίτερα οι αναπληρωτές στα σχολεία
Αδειες εκπαιδευτικών-ομάδες αυξημένου κινδύνου: Νέο ενημερωτικό έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση