Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σοφία Ζαχαράκη για ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και ειδικά σχολεία: Τι απάντησε στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Σοφία Ζαχαράκη για ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και ειδικά σχολεία: Τι απάντησε στη Βουλή σε Ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα Αρσένη.
Σοφία Ζαχαράκη για ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και ειδικά
Συζητήθηκε, σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στη Βουλή η με αριθμό 207/30-11-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Περιστερίου ζητάει βοήθεια απέναντι στον κορονοϊό“.
Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε η Υφυπουργίς ΠΑΙΘ κα Σοφία Ζαχαράκη.
Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25

ανέφερε τις ανάγκες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Περιστερίου (ΕΝΕΕΓΥΛ), το οποίο ζητά να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, απέναντι στην πανδημία κορονοϊού και ερώτησε τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να είναι ασφαλές το σχολικό περιβάλλον για όλους.

Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση του Βουλευτή ΕΔΩ

___________________________

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε
Για τα Ειδικά σχολεία που παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία
  • Καλώς παραμένουν τα Ειδικά σχολεία ανοικτά για παιδαγωγικούς και ψυχοκοινωνικούς λόγους μιας κι οι μαθητές εκεί δέχονται πολύπλευρη υποστήριξη από τους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ.
Για τα κενά στο ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου
  • Τα κενά ήταν 2, ενός Ψυχολόγου (ΠΕ23) και ενός Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25). Ψυχολόγος προσελήφθη και καλύφθηκε το κενό, Σχολικός Νοσηλευτής όχι καθόσον ο σχετικός Πίνακας ΑΣΕΠ εξαντλήθηκε και την εν λόγω περιοχή ουδείς της επέλεξε.
  • Παρόλα αυτά με ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης ήρθε Σχολικός Νοσηλευτής από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω να καλύψει το κενό.
Για τα τεστ κορονοϊού
  • Στις 4 Δεκεμβρίου έγιναν τεστ κορονοϊού και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου.
Για τον αριθμό μαθητών στις αίθουσες
  • 7, 8 και 9 μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες του σχολείου.
Για τη λειτουργία των ειδικών σχολείων εν μέσω πανδημίας
  • Δεν θα βάζαμε ποτέ σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Παρουσιάσαμε στην επιτροπή των ειδικών αναλυτικά τη λειτουργία των ειδικών σχολείων και αυτοί αποφάσισαν τα μέτρα που τηρούμε.
  • Πρέπει να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα
  • Από τις 14 Σεπτεμβρίου που λειτουργούν τα σχολεία ένας μικρός αριθμός είναι αυτός που παρουσίασε πρόβλημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.
Για τις προσλήψεις προσωπικού ειδικής αγωγής στη Δυτική Αττική
  • Το 2018-19 προσελήφθησαν 187 αναπληρωτές, το 2019-20 προσελήφθησαν 276 και το 2020-21, μέχρι στιγμής 206 αναπληρωτές συν τους 113 νεοδιόριστους.

Δείτε επίσης

Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Επιστολή 1.369 εργαζομένων
Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας στις 9.12 για τα ειδικά σχολεία
Ειδικά σχολεία Κεντρικής Μακεδονίας: Να κλείσουν και να ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας 8 Γενάρη | Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφ. Κ. Μακεδονίας
1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Διδασκόντων, ΕΕΠ, ΕΒΠ για άμεση αναστολή λειτουργίας του σχολείου
Εργαζόμενοι ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης: Αμεση αναστολή λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ

Πριν φύγετε

ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίου Δημητρίου: Ψήφισμα εκπαιδευτικών για ασφαλή ειδικά σχολεία
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων του Αιγάλεω για τη μη λήψη επιπλέον μέτρων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση