Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Παιδείας: Την επόμενη εβδομάδα οι Πίνακες ΑΣΕΠ Δευτεροβάθμιας Γενικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Παιδείας: Την επόμενη εβδομάδα οι Πίνακες ΑΣΕΠ Δευτεροβάθμιας Γενικής – Συνέντευξη στον Γιώργο Σιαδήμα στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου του Kontra Channel.

Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Παιδείας

Η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλάει στον Γιώργο Σιαδήμα στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου στο Kontra Channel, για τη νέα σχολική χρονιά, τις προσλήψεις αναπληρωτών, τους Πίνακες ΑΣΕΠ Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά είπε και ακολουθεί το video
Πιστώσεις για αναπληρωτές
 • Πάντα για το Υπουργείο Παιδείας ο μήνας Ιούλιος είναι ο μήνας που γίνονται οι προβλεπόμενες κινήσεις  για να ξεκινήσει η νέα χρονιά.
 • Γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε να έχουμε έτοιμες τις πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά, τα χρήματα δηλαδή που χρειάζονται για να προσλάβουμε αναπληρωτές.
Την επόμενη εβδομάδα οι Πίνακες ΑΣΕΠ για Δευτεροβάθμια
 • Αυτή τη χρονιά οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται μέσα από νέους πίνακες που καταρτίζει το ΑΣΕΠ.
 • Εχουν βγει ήδη τα αποτελέσματα για την Πρωτοβάθμια, για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, και αναμένονται την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα, οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τη Δευτεροβάθμια, για τους καθηγητές δηλαδή.
Τα βιβλία

είναι ήδη στη θέση τους και περιμένουμε τις οδηγίες, όποιες είναι αυτές, από τους ειδικούς,  και όταν είμαστε πιο κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία φέτος
 • Ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου κι οι καθηγητές πάνε 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν τη νέα σχολική χρονιά.
 • Πρόνοια και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η υγεία εκπαιδευτικών και παιδιών.
 • Μέχρι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα περιμένουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί για τον κορονοϊό, με όλα τα δεδομένα που θα μάς δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στη σχολική τάξη.
Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την επάνοδο των μαθητών στην τάξη
Το πρώτο σενάριο 
 • είναι η κανονική λειτουργία με τα Τμήματα όπως τα ξέρουμε.
 • Με αυστηρούς κανόνες όπως έχουν οριστεί από από τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.
Το δεύτερο σενάριο
 • περιλαμβάνει  εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη τα υπόλοιπα και με τους κανόνες όπως τους ξέρουμε και έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει τα παιδιά,
 • που έχουν να κάνουν και με την ατομική υγιεινή αλλά και την επισταμένη καθαριότητα του χώρου των σχολείων.
Το πιο σημαντικό είναι
 • Να ορίσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους γονείς πως οτιδήποτε οριστεί ως προαπαιτούμενο από την ειδική επιτροπή το κάνουμε πράξη.,
 • Πρώτη μέριμνα είναι η ασφάλεια και η υγεία του πληθυσμού και βέβαια μετά έρχεται και η κάλυψη της ύλης και η ομαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς.

Η υφυπουργός γνωστοποίησε παράλληλα ότι έχει συζητηθεί και το θέμα της μάσκας στα σχολεία, επισημαίνοντας και πάλι ότι αν το κρίνουν οι επιστήμονες το μέτρο θα εφαρμοστεί. Πάντως έως τώρα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.

Το θέμα της μάσκας
 • Αν κρίνουν οι επιστήμονες πως θα χρειασθεί μάσκα θα το εφαρμόσουμε το μέτρο.
Δείτε το video

  Δείτε επίσης

Προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς: Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης
Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά | Εγκύκλιος
Οδηγίες λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια
Επιλογή προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση