Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στα σχολεία τυφλών και τυφλοκωφών στην Καλλιθέα η Σοφία Ζαχαράκη για την ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα σχολεία τυφλών και τυφλοκωφών στην Καλλιθέα η Σοφία Ζαχαράκη για την ημέρα Λευκού Μπαστουνιού – “Φάρος ελπίδας και υπέρβασης δυσκολιών η σημερινή επίσκεψη”, δήλωσε.

Στα σχολεία τυφλών και τυφλοκωφών

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε:

“Μια μοναδική επίσκεψη σήμερα στα σχολεία τυφλών και τυφλοκωφών στην Καλλιθέα για να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά την χθεσινή ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Με πληρότητα

σε προσωπικό του σχολείου που με τη σειρά τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφερθεί κάθε δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν και να λειτουργήσουν σε μια δύσκολη καθημερινότητα. Θα βρισκόμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Όπως κάναμε και φέτος.

Ευχαριστώ

τον διευθυντή του σχολείου, Φίλιππο Κατσούλη που μας ξενάγησε στις τάξεις, μας τόνισε τα προβλήματα και μας σύστησε τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας!

Είχε δύο εκπλήξεις η επίσκεψη!

Ένα τραγούδι των παιδιών για την χθεσινή ημέρα και μια σύνδεση με τους φίλους τους από το 2ο Δημοτικό Παπάγου στα πλαίσια του προγράμματος συμπερίληψης.

Ευχαριστώ

τον Γιώργο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Κώστα Λολίτσα με τους οποίους βρεθήκαμε επίσης στον χώρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών και στον Φάρο Τυφλών.

Αλλά και τους εκπροσώπους του Πανελληνίου συνδέσμου Τυφλών και την κ. Γερουλάνου, πρόεδρο της οργάνωσης Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος για τις πολύτιμες προτάσεις τους.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αφής, ένα από τα 5 μουσεία του είδους του στον κόσμο.

Συναντήσαμε

άτομα με προβλήματα όρασης να εργάζονται φτιάχνοντας χρήσιμα αντικείμενα στο εργαστήριο σκουπών και βουρτσών και στην Μονάδα Κατεργασίας Μετάλλων στον Φάρο Τυφλών. Είδαμε τις εκπαιδευτικούς μας να μαθαίνουν γλώσσα Braille.

Φάρος ελπίδας και υπέρβασης δυσκολιών η σημερινή επίσκεψη. Αξίζει κάθε προσπάθεια το χαμόγελο των παιδιών”.

Δείτε σχετικά

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Στις 15 Οκτωβρίου 2020 – Ανακοίνωση ΚΕΑΤ

Δείτε επίσης

Ερωτηματολόγιο για Covid-19: “Οι Ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις στο γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα”
 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (World Mental Health Day): Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση