Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σταδιακό άνοιγμα σχολείων: Τι είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σταδιακό άνοιγμα σχολείων: Τι είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τον προγραμματισμό επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Σταδιακό άνοιγμα σχολείων

Σε εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Στυλιανός Πέτσας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για την επιστροφή στην κανονικότητα, για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων το Πάσχα κ.α.

Αναφορικά με το θέμα της επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων ο κος Πέτσας δήλωσε πως γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, αναμένοντας να καταλήξει η ομάδα των ειδικών της επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως δήλωσε πως είναι πρόωρο να ειπωθεί εάν θα επιστρέψουν πρώτα οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ή όχι.

Γύρω στις 27 Απριλίου θα υπάρξει η ενημέρωση για τη χαλάρωση των μέτρων και το σχέδιο για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όπου θα συμπεριλαμβάνονται και οι σχολικές μονάδες.

_________________

Ημερομηνίες Πανελλαδικών

Για το χρονοδιάγραμμα των Πανελλαδικών, τον τρόπο με τον οποίον θα ξανανοίξουν τα σχολεία, αλλά και για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, μίλησε η Δημοσιογράφος Μαίρη Ορφανίδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο Κεντρικό Δελτίο της 14ης Απριλίου 2020 στο OPEN TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ
Ημερομηνίες Πανελλαδικών
  • Με βασική προϋπόθεση η καμπύλη του νόσου του κορονοϊού να συνεχίσει να είναι καθοδική στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι έχουν κυκλώσει 2 ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Δευτέρα 22 ή Δευτέρα 29 Ιουνίου  αναμένεται να είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Δείτε τη συνέχεια εδώ

_________________

Δείτε το video με την τοποθέτηση του κου Πέτσα

 Δείτε επίσης

Ημερομηνίες Πανελλαδικών-Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία-Η νέα σχολική χρονιά | Ενημέρωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση