Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στάση εργασίας για την αξιολόγηση από τον ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 15.02.2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στάση εργασίας για την αξιολόγηση από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας, την Τετάρτη 15.02.2023

Στάση εργασίας για την αξιολόγηση

Λαμία, 09/02/2023

Αρ. Πρωτ.: 301

Προς • Τα μέλη του Συλλόγου

Κοινοποίηση • Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας • ΚΕΔΑΣΥ Στερεάς Ελλάδας

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής Στάσης Εργασίας την Τετάρτη 15-02-2022»

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας ανταποκρινόμενο στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (που εκδόθηκε στις 08/02/2023 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 66) κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τα μέλη του την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 8:00 έως τις 11:00. Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει προκηρύξει για την ίδια ημέρα 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00-14:00.

Διεκδικούμε και απαιτούμε την απόσυρση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Καλούμε επιπλέον την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εδώ και τώρα:

  • Να προβεί σε άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για όλους τους νεοδιόριστους συνάδερφους μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς, για τους οποίους έχει παρέλθει η διετία από τη στιγμή της πρόσληψής τους και να λήξει επιτέλους η «ομηρία» τους.
  • Να συστήσει άμεσα νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΕΔΥ και ΚΕΔΑΣΥ καθώς και να προβεί σε μαζικές προσλήψεις σταθερού-μόνιμου προσωπικού σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.
  • Να εξισώσει τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.
  • Να νομοθετήσει το ανθυγιεινό επίδομα για όλα τα μέλη ΕΒΠ.
  • Να δικαιώσει τους συναδέρφους-απορριπτέους μέλη ΕΒΠ από τον πίνακα της 1ΕΑ/2022.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην πανεκπαιδευτική απεργία της 15ης Φεβρουαρίου στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίες από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ).

Ο Πρόεδρος – Βούγιας Βασίλειος

Ο Γραμματέας – Κυργιόπουλος Ιωάννης

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-αξιολόγηση ΕΕΠ ΕΒΠ: Κάλεσμα σε Πανεκπαιδευτική Απεργία στις 15 Φεβρουαρίου 

ΔΟΕ-Κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση: 24ωρη απεργία Τετάρτη 15.02-Απεργία/αποχή-Στάσεις εργασίας 

Οδηγίες για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση