Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στατιστικά αναπληρωτών ΕΑΕ: Μετά την ανακοίνωση του πλήθους αιτήσεων στην 3ΕΑ/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στατιστικά αναπληρωτών ΕΑΕ: Μετά την ανακοίνωση του πλήθους αιτήσεων στην 3ΕΑ/2019. Του Βασίλη Χριστινάκη, Μαθηματικού, Δ/ντή ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου.

Στατιστικά αναπληρωτών ΕΑΕ: Μετά την ανακοίνωση του πλήθους αιτήσεων στην 3ΕΑ/2019

Του Βασίλη Χριστινάκη

Με την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για το πλήθος των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 3ΕΑ/2019 ενημερωθήκαμε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 28.097 αιτήσεις. Νούμερο πολύ κοντά με αυτό που είχα προβλέψει πριν ένα μήνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς στις 28.000, αλλά επισημαίνοντας ότι θα είναι μεγαλύτερο λόγω μόνιμων διορισμών και λόγω της αλλαγής του συστήματος με το οποίο μπορεί να κάνει αίτηση κάποιος υποψήφιος σε περισσότερες θέσεις. Έτσι το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 29.711 σύμφωνα με το ΑΣΕΠ.

Βλέπουμε, όπως θα δείτε στον πίνακα παρακάτω σε σχέση με πέρυσι, μια αύξηση στο 60%, μεγαλύτερη από εκείνη που είχαμε πέρυσι που ήταν στο 50%. Λογικά το νούμερο αυτό θα πέσει κατά λίγο αφού είναι πολύ πιθανό ένα μέρος των υποψηφίων να αποκλειστούν για διάφορους λόγους.

Η αύξηση που έχουμε σε κάποιες ειδικότητες είναι δυσθεώρητη, ειδικά σε κλάδους όπως ο ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ που μπορεί να εξηγηθεί από τους απόφοιτους ΠΕ71 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που δήλωσαν και αυτό τον κλάδο,  όπως επίσης και για τους συναδέλφους που δουλεύουν και ως ΕΕΠ δηλαδή τους ΠΕ87.06 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΠΕ87.08 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που μπορούν να μεταφέρουν την προϋπηρεσία τους με το νέο σύστημα. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η αύξηση στους ΠΕ03 και ΠΕ04 από τις βασικές ειδικότητες.

Ελπίζουμε ότι μετά το πέρασμα των στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ στις επόμενες ημέρες, το ΑΣΕΠ να προχωρήσει άμεσα στην διασταύρωση των στοιχείων των 2 βάσεων δεδομένων ώστε να μπορεί να είναι έτοιμο να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών.

Δείτε:

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΑΕ ΓΙΑ 2017-2018 ΚΑΙ 2018-2019 & ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 2019-2020 : ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑ

Δείτε επίσης:

Εθνικές Εκλογές: 10 Ιουνίου προκηρύσσονται, 7 Ιουλίου διενεργούνται – Ευνοούνται Προκηρύξεις, Αποσπάσεις και Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση