Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στατιστικά ΕΕΠ – ΕΒΠ: Αιτήσεις 1ΕΑ και 2ΕΑ/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στατιστικά ΕΕΠ – ΕΒΠ: Αιτήσεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019, μετά την ανακοίνωση του πλήθους αιτήσεων στην 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019. Του Β. Χριστινάκη.

Στατιστικά ΕΕΠ – ΕΒΠ: Αιτήσεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019

Του εκλεκτού συναδέλφου Βασίλη Χριστινάκη
Μαθηματικού, Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου

Μετά τις ανακοινώσεις (1ΕΑ , 2ΕΑ) από το ΑΣΕΠ του πλήθους των συμμετεχόντων και των αιτήσεων τους για τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 ενημερωθήκαμε ότι για το ΕΕΠ υποβλήθηκαν 9.916 αιτήσεις και δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανήρθε σε 9.989, ενώ για το ΕΒΠ υποβλήθηκαν συνολικά 3.449 αιτήσεις.

Στην ανάλυση που θα δείτε στο παρακάτω πίνακα παρατηρούμε αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με τα στοιχεία του 2018-2019 σχεδόν κατά 50%. Την μεγαλύτερη αύξηση την έχουμε στους ΠΕ22 κατά 736,84%, των ΠΕ23 κατά 84,38% και των ΠΕ25 κατά 67,54%.

Σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουμε στοιχεία για τα οργανικά κενά η περίπτωση του ΕΕΠ/ΕΒΠ είναι ξεκάθαρη και μπορείτε να δείτε στον ίδιο πίνακα το σύνολο των οργανικών θέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, πόσες είναι καλυμμένες από αυτές και το σημαντικότερο πόσες είναι κενές ανά κλάδο. Το νούμερο αυτό των κενών είναι και το μέγιστο που μπορεί να καλυφθεί με μελλοντικούς διορισμούς.

Τα στοιχεία των παλιών οργανικών σε ΣΜΕΑΕ όπως και πόσες οργανικές είναι καλυμμένες έχουν αντληθεί από τον συνάδελφο αιρετό του ΕΕΠ κ. Βασίλειο Βούγια (εδώ).

Τα στοιχεία των αναπληρωτών 2018-2019 έχουν αντληθεί από τους πίνακες αναπληρωτών των Περιφερειακών Διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Οι νέες οργανικές σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ από τα αντίστοιχα ΦΕΚ που βγήκαν πρόσφατα

Αναλυτικά εδώ

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Ενημέρωση για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ και 2ΕΑ/2019 και τη διαδικασία μετά το τέλος των αιτήσεων

Αριθμός αιτήσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Κενές Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ, Μεταθέσεις, Μόνιμοι διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση