Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στέγαση εκπαιδευτικών: Ερώτηση στη Βουλή 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στέγαση εκπαιδευτικών: Ερώτηση στη Βουλή 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – “Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το ΥΠΑΙΘ για την επίλυση του προβλήματος εύρεσης στέγης;”.

Στέγαση εκπαιδευτικών

Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή κου Νίκου Ηγουμενίδη, για το θέμα της στέγασης-διαμονής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά και τη δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας κου Άγγελου Συρίγου ότι “το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα”.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι:

“σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται πλέον το ζήτημα της εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έρχονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με το ζήτημα της αδυναμίας εξεύρεσης διαμονής και παράλληλα με την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης”.

Στο κείμενο της ερώτησης που συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός Παιδείας κος Νίκος Φίλης αναφέρουν ότι το ζήτημα αφορά όλη τη χώρα με πλήθος περιπτώσεων στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα Ιόνια, οι οποίοι είτε αδυνατούν να βρουν σπίτι είτε αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ υψηλά ενοίκια, και ότι τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

“Υπάρχουν πλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αρνούνται τον διορισμό τους επειδή δεν μπορούν να βρουν διαμέρισμα με ενοίκιο το οποίο να μπορούν να καλύψουν”, σημειώνουν στην παρέμβαση τους επισημαίνοντας ότι “το Υπουργείο οφείλει να στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες τους και δεν μπορεί να σηκώνει τα χέρια και να αντιμετωπίζει με κυνισμό το μείζον ζήτημα της στέγασης και διαμονής των εκπαιδευτικών”.

Ρωτούν δε την αρμόδια Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την επίλυση του προβλήματος εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Επίλυση του ζητήματος στέγασης-διαμονής των εκπαιδευτικών»

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται πλέον το ζήτημα της εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έρχονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντιμέτωποι με το ζήτημα της αδυναμίας εξεύρεσης διαμονής και παράλληλα με την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαμονής τους σε περιοχές όπου τοποθετούνται, ο Υφυπουργός Παιδείας σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει προκλητικά ότι «κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα».

Το ζήτημα αφορά όλη τη χώρα με πλήθος περιπτώσεων στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στα Ιόνια, οι οποίοι είτε αδυνατούν να βρουν σπίτι είτε αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ υψηλά ενοίκια. Τα διαθέσιμα σπίτια είναι πλέον ελάχιστα και όσα δεν έχουν βρει ακόμα ενοικιαστή, προσφέρονται σε τιμές πολύ υψηλές σε σύγκριση με τους μισθούς των δασκάλων και καθηγητών και σίγουρα όχι ανάλογες της ποιότητας των διαμερισμάτων.

Υπάρχουν πλέον αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αρνούνται τον διορισμό τους επειδή δεν μπορούν να βρουν διαμέρισμα με ενοίκιο το οποίο να μπορούν να καλύψουν.

Επειδή το Υπουργείο οφείλει να στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες τους.

Επειδή το Υπουργείο δεν μπορεί να σηκώνει τα χέρια και να αντιμετωπίζει με κυνισμό το μείζον ζήτημα της στέγασης και διαμονής των εκπαιδευτικών.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την επίλυση του προβλήματος εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δείτε σχετικά

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών-Τι είπε για τους Δήμους και το κράτος “πατερούλη” 

Δυσκολίες στέγασης εκπαιδευτικών: Επίκαιρη ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή 

Μέτρα για τη στέγαση εκπαιδευτικών προτείνει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών 

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες 

Πριν φύγετε

Αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω νόσησης με covid-19: 79η Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση