Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στέλεχος εκπαίδευσης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους-Κατηγορείται για βιασμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στέλεχος εκπαίδευσης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την ανακριτική διαδικασία- Κατηγορείται για βιασμό εκπαιδευτικού.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα έμεινε ο εκπαιδευτικός-στέλεχος εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, ο οποίος καταγγέλθηκε για βιασμό από γυναίκα εκπαιδευτικό, κατόπιν της ανακριτικής διαδικασίας, την οποία διενήργησε η Τακτική Ανακριτής Λαρίσης και με σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η καταγγελία της εκπαιδευτικού,

η οποία αναφέρει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον προϊστάμενό της μέσα στο αυτοκίνητο του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου 2021.

Το στέλεχος εκπαίδευσης έχει τεθεί σε αργία

με εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας για το αδίκημα του βιασμού και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του στελέχους εκπαίδευσης

κο Α. Κούγια η απολογία του κράτησε 3 και πλέον ώρες και “κατά την διερεύνηση της υπόθεσης κατά την τακτική ανάκριση δεν ανερεύθη ούτε μια συνάδελφος του καταγγελλομένου που να περιγράψει αντίστοιχη παράνομη συμπεριφορά του, αλλά ακόμη και οι μάρτυρες κατηγορίας που η καταγγέλλουσα πρότεινε να εξεταστούν, τον περιέγραψαν σαν έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή επιστήμονα, ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στην Ελλάδα και ενός στη Σκωτία, με πλούσιο συγγραφικό έργο”.

Δείτε σχετικά

Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ

Σεξουαλική παρενόχληση στην εκπαίδευση: Ερώτηση στη Βουλή περί προσπάθειας συγκάλυψης περιστατικού

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση