Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στέλιος Πέτσας: Αστείο το αίτημα παραίτησης της Υπ. Παιδείας-Νίκη του ΥΠΑΙΘ οι εκλογές αιρετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στέλιος Πέτσας: Αστείο το αίτημα παραίτησης της Υπουργού Παιδείας-Νίκη του ΥΠΑΙΘ οι εκλογές αιρετών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στέλιος Πέτσας

Κατά τη σημερινή -09-11-2020- ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα, ετέθησαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους αναφορικά με:

Α. Την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως την οποία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των σημερινών προβλημάτων στη διαδικασία της Τηλεκπαίδευσης μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

Β. Την ηλεκτρονική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών το Σάββατο 07.11.2020, για την εκλογή Υπηρεσιακών Συμβουλίων του ΥΠΑΙΘ  όπου η αποχή ανήλθε στο 90-95%.

Ο κος Πέτσας

αναφορικά  με την πρώτη ερώτηση απάντησε πως “Είναι αστείο”, ενώ στη δεύτερη απάντησε μεταξύ άλλων πως είναι μια μεγάλη νίκη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στη χώρα διαχρονικά και μια ήττα εκείνων που δεν επιθυμούν να δουν την πρόοδο.

Επί των δηλώσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε ΕΔΩ

___________________

Αναλυτικά οι 2 ερωτήσεις και απαντήσεις του κου Πέτσα

Α. Δημοσιογράφος Αμ. Κάντζου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας, μετά τα όσα συνέβησαν με την τηλεκπαίδευση. Τι απαντά η Κυβέρνηση;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Είναι αστείο.

Για την πρώτη ημέρα Τηλεκπαίδευσης είπε

Δημοσιογράφος Γ. Παπακωνσταντίνου: Κύριε Πέτσα, η προβληματική πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης άπτεται τελικώς σε ζητήματα που αφορούν μόνο στον server της εταιρείας που την υποστηρίζει ή σχετίζεται και με την εγχώρια υποδομή, για τις αντοχές της οποίας η Γενική Γραμματεία είχε απευθύνει συστάσεις από την Παρασκευή, ενόψει της οριζόντιας απαγόρευσης, να αποφευχθεί σε συγκεκριμένες ώρες η χρήση των δικτύων;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, αλλά και την ενημέρωση που έχουμε, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν υπήρχε κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας, κανένα θέμα με το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας.

Οφείλεται αποκλειστικά σε ζήτημα που αντιμετώπιζε η εταιρεία CISCO στην Ευρώπη. Γίνονται ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία και να προχωρήσουμε κανονικά. Άρα, δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό.

Για όσους, δε, έσπευσαν να τουιτάρουν, χωρίς να έχουν ενημέρωση, το μόνο που καταφέρνουν  είναι να αυτογελοιοποιούνται.

___________________

Β. Δημοσιογράφος Ειρ. Μπέλλα: Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών το Σάββατο για την εκλογή υπηρεσιακών συμβουλίων, η αποχή ήταν 90-95%. Ήταν μία ήττα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας; Να θυμίσω ότι η ΟΛΜΕ αντιδρούσε συμπεριλαμβανομένης και της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Είναι μία νίκη των μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για κομβική μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική ψηφοφορία, όσο και αν φαίνεται σήμερα αυτονόητη και ιδίως μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Το αυτονόητο έγινε πράξη. Είναι μια μεγάλη νίκη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στη χώρα διαχρονικά.

Είναι επίσης και μια νίκη για το Υπουργείο Παιδείας που επέμενε σ’ αυτή την λογική και την έφερε σε πέρας.

Είναι μια ήττα εκείνων που δεν επιθυμούν να δουν την πρόοδο και που προσπαθούν συνεχώς με φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές να βάζουν προσκόμματα, όπως αυτές που ζητούν, για παράδειγμα, τα ονόματα αυτών που ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας.

Αυτό που έχει θέση στη Δημοκρατία μας είναι να ακολουθούμε την τεχνολογική πρόοδο, να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε ώρες που δεν ταλαιπωρούνται οι μαθητές, που δεν κλείνουν τα σχολεία.

Μπορεί έτσι να βρει μια νέα πνοή το συνδικαλιστικό κίνημα και στη χώρα μας.

Δείτε

Οι απαντήσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τις δηλώσεις για τα προβλήματα στην Τηλεκπαίδευση

Δείτε σχετικά

Κατάρρευση webex-Διευκρινίσεις Υπουργείου: Ο πάροχος έχει παράσχει διαβεβαιώσεις επαναλειτουργίας
Παραίτηση Υπουργού Παιδείας ζητά η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Παιδείας για εκλογές αιρετών: Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας-Ψήφισαν 13.168

Δείτε επίσης

 Ομάδες σχολείων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2020-21 | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση