Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στη Βουλή τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας του ΔΙΠΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Βουλή τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου.

Η Βουλευτής ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ:

1. Ποιες είναι οι ενέργειες της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ενώπιόν σας για το ανωτέρω θέμα.

2. Πώς σκοπεύει να παρέμβει, ώστε να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος»

Κυρία Υπουργέ, Οι απόφοιτοι του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αν και είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν έχουν κατοχυρώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διοριστούν στο Δημόσιο ή να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Η Διοίκηση του ανωτέρω πανεπιστημίου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αποφοίτων σημειώνει ότι:

«…Είναι θέμα νόμου δυστυχώς. Τα πανεπιστημιακά τμήματα μόνο και όχι τα ΤΕΙ μπορούν να δώσουν επάρκεια. Άρα, σε εσάς που έχετε τελειώσει το Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΙ δεν μπορούμε να δώσουμε επάρκεια, παρά του ότι δικαιούστε της Πανεπιστημιοποίησης με βάση τις μεταβατικές διατάξεις. Βέβαια, υπάρχει πρόβλεψη στο άμεσο μέλλον να ανακοινώσουμε ως τμήμα μία διαδικασία για την απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας για τους απόφοιτους μας».

Σχετικά, δε, με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, είπαν από την διοίκηση του ως άνω πανεπιστημίου ότι: «υπάρχει όντως αυτό το θέμα, λόγω μιας στρεβλής γραφειοκρατικής ερμηνείας που κάνουν οι οργανισμοί οι οποίοι βγάζουν προκηρύξεις.

Με βάση τον ισχύοντα νόμο τα νεοσύστατα πανεπιστημιακά τμήματα διατήρησαν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων ΤΕΙ από τα οποία προήλθαν. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη κάνει ενέργειες σχετικές προς το Υπουργείο για το θέμα».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Ποιές είναι οι ενέργειες της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ενώπιόν σας για το ανωτέρω θέμα και ποια είναι η σχετική σας απάντηση;

2. Πώς σκοπεύετε να παρέμβετε, ώστε να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Δείτε επίσης

Ερώτηση στη Βουλή για τα ΚΕΠΕΑ: Αποκλεισμός από Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ-ανανέωση εξοπλισμού-χρηματοδότηση 

Απαραίτητη η δημιουργία ΕΕΕΕΚ στην Α’ Δ.Δ.Ε. Αθήνας: Ερώτηση στη Βουλή 

Τι είπε το Υπουργείο στη ΔΟΕ για την κατανομή, την αξιολόγηση, τον τρόπο διορισμού, το Ολοήμερο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση