Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στήριξη ΔΟΕ στον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στήριξη ΔΟΕ στον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου: Aναφορικά με την κατηγορία παράνομης κατακράτησης ανηλίκου.

Στήριξη ΔΟΕ στον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αναφορικά με την κατηγορία παράνομης κατακράτηση ανηλίκου την οποία αντιμετωπίζει εκαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου.

Υπενθυμίζουμε πως με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Ερευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου απομακρύνθηκε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου, μετά από καταγγελία γονέων μαθητή, ο οποίος παρέμεινε κλεισμένος στην αίθουσα μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Αυτή τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου, που έσπευσε να απομακρύνει τον συνάδελφο από το σχολείο του πριν βγει το πόρισμα της ΕΔΕ, χαρακτηρίζει προβληματική στην Ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Επιπροσθέτως η Ομοσπονδία σημειώνει πως η ανακοίνωση των Γονέων του εν λόγω σχολείου δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που προβάλλεται στα ΜΜΕ και ζητά την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του εκπαιδευτικού και την άμεση επιστροφή του στο σχολείο του.

Τέλος, όπως σημειώνει η ΔΟΕ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου, είναι σαφές ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως σκοπιμότητα εκ μέρους του εκαπιδευτικού και εξ αυτού του λόγου κατηγορείται άδικα.

Δείτε την Ανακοίνωση της 10/06/2019, του ΥΠΠΕΘ, επί του θέματος

Απομάκρυνση εκπαιδευτικού με εντολή Υπουργού – Ανακοίνωση ΥΠΠΕΘ
Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων.
Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.

Δείτε την Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Δείτε ακόμη:

Απομάκρυνση εκπαιδευτικού με εντολή Υπουργού

Γενική Συνέλευση ΔΟΕ: Το χρονικό της 1ης ημέρας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση