Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στήριξη ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό: Τοποθέτηση στη Βουλή Μ. Τζούφη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στήριξη ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό: Η τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της αν. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη.

Στήριξη ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης

27-Σεπτ-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μ. Τζούφη: Η στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό πρέπει να συνεχιστεί

 Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συμμετείχε η βουλευτής και αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη ώστε να λάβει ενημέρωση από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για την εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Η πρ. υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης της Διασποράς, επεσήμανε πως η διαχρονική ύπαρξη ελληνικών κοινοτήτων και η μετανάστευση πολλών νέων προς τις χώρες του εξωτερικού επιτάσσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών πολλαπλασίασε τις ανάγκες των ελληνικών σχολείων ανά τον κόσμο, καθώς έπρεπε να υποδεχτούν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Η κα Τζούφη ανέφερε πως:

«η υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα, με κύριο στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών.Το 2016 προχωρήσαμε στη νομοθέτηση επικαιροποιημένου πλαισίου και τα τελευταία δύο χρόνια καταφέραμε την έγκαιρη απόσπαση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε ρύθμιση για τη διατήρηση της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Ελλάδας, ενώ η έξοδος από το μνημονιακό πλαίσιο, μας επέτρεψε να αυξήσουμε το διαθέσιμο προϋπολογισμό και να παρατείνουμε την καταβολή του επιδόματος εξωτερικού (επιμίσθιο) κατά ένα έτος».

Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως η δέσμη αυτών των μέτρων επανέφερε την κανονικότητα στα σχολεία του εξωτερικού, συνέβαλλε στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τις ελληνικές κοινότητες και τους φορείς του εξωτερικού, ενώ σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε πιο στοχευμένα για τις ποιότητες της εκπαίδευσης και το περιεχόμενο των σπουδών.

Δείτε επίσης

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμισμένο και αυταρχικό το Πανεπιστήμιο της Ν.Δ

Συνάντηση ΑΣΕΠ – ΣΥΡΙΖΑ: Εντός του 2019 οι Πίνακες για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Ερώτηση 40 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σχετικά με εκπαιδευτικά ζητήματα Κυκλάδων

Αριθμοί προσλήψεων Β Φάσης: Εκπαιδευτικών ΕΑΕ-ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ – Υφυπουργός Παιδείας: Συνάντηση για κενά, διορισμούς, μεταφορές

Η Μερόπη Τζούφη για την εκπαίδευση προσφύγων «Στο Κόκκινο 105.5»

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση