Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στη Βουλή συζήτηση: Παράβολο, Προσφυγόπουλα, Συγγράμματα φοιτητών – Δευτέρα 9/12/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Βουλή συζήτηση: Παράβολο ΑΣΕΠ, Πρόσβαση παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση, Διανομή συγγραμμάτων φοιτητών, Μουσικά σχολεία – Δευτέρα 9/12/2019.

Στη Βουλή συζήτηση:

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα συζητηθούν στη Βουλή τέσσερις (4) Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μια εξ αυτών είναι και η Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 282/3-12-2019 της Βουλευτού Α’ Αθηνών της ΜέΡΑ25 κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απόρριψη υποψηφίων διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. (προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ και 3ΕΑ) για την πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή λόγω μη καταβολής αντιτίμου παραβόλου ύψους 3 ευρώ».

Οι άλλες τρεις (3) είναι:

Η με αριθμό 807/20-9-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής  Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση».

Η με αριθμό 1509/24-10-2019 Ερώτηση επίσης του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής  Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Προβλήματα με την διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στους φοιτητές» και

η με αριθμό 269/29-11-2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Ευαγγελίας Λιακούλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Πάγια αλλά αδικαίωτα τα αιτήματα όσων φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία».

Δείτε το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων

Της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 18:00΄

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου (Άρθρα 130 παρ. 2 και 3 και 132 παρ. 2 Κανονισμού Βουλής ΚτΒ)

1.- Η με αριθμό 269/29-11-2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Ευαγγελίας Λιακούλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Πάγια αλλά αδικαίωτα τα αιτήματα όσων φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία».

2.- Η με αριθμό 286/3-12-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργίου Λαμπρούλη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας».

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρα 130 παρ. 2 και 3 και 132 παρ. 2 Κανονισμού Βουλής ΚτΒ)

1.- Η με αριθμό 288/3-12-2019 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη και ειδικά το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο».

2.- Η με αριθμό 282/3-12-2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Α’ Αθηνών της ΜέΡΑ25 κυρίας Αγγελικής Αδαμοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απόρριψη υποψηφίων διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. (προκηρύξεις 1ΕΑ, 2ΕΑ και 3ΕΑ) για την πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή λόγω μη καταβολής αντιτίμου παραβόλου ύψους 3 ευρώ».

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

1.- Η με αριθμό 807/20-9-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής  Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση».

2.- Η με αριθμό 1509/24-10-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής  Αριστεράς κ. Νικολάου Φίλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Προβλήματα με την διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στους φοιτητές».

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.

 _______________

Δείτε επίσης

Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για παράβολο: Στη Βουλή από το ΜέΡΑ25
Απαντήσεις στη Βουλή: Διορισμοί Γενικής το 2020, επίκειται ΚΥΑ κατανομής, το παράβολο θέμα ΑΣΕΠ
Αίτημα ΔΟΕ για συνάντηση με Υπουργό Εσωτερικών για το παράβολο και άλλα θέματα
Συνέντευξη Υπουργού Παιδείας: Δεκέμβριο διορισμοί – Στο ΑΣΕΠ οι της Γενικής – Αλλαγές στις Δομές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση