Στη Βουλή τα σχολικά γεύματα και οι συγχωνεύσεις τμημάτων με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά κου Ι. Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις,
- τόσο για τα σχολικά γεύματα που όπως αναφέρεται, όχι μόνο δεν έχουν αρχίσει ακόμα, αλλά κόβονται σχολικές μονάδες από το πρόγραμμα, καθώς και για
- τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, ενώ όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη αποφυγής κάθε είδους συνωστισμού.
Ειδικότερα, η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, επισημαίνει ότι
τη στιγμή που οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφασίζει να αποκλείσει (έξι) 6 σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολικά γεύματα.
Συνακόλουθα,
καταγγέλλει την προσπάθεια κάλυψης εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία με μετακινήσεις εκπαιδευτικών και συμπτύξεις τμημάτων, με τον αριθμό των μαθητών να φτάνουν τους 28 ανά τάξη.
______________
Ακολουθεί η Αναφορά
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους Υπουργούς
- Παιδείας και Θρησκευμάτων
- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
ΘΕΜΑ: «Χωρίς σχολικά γεύματα και με συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση εκδηλώνει την κοινωνική της αναλγησία»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 15/10/2021 ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη,αναφορικά με τα σχολικά γεύματα και τις συγχωνεύσεις τμημάτων, την καταθέτει ως αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αιτούνται:
- Την άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και τη διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.
- Να υπάρξει μέριμνα και μηχανισμός διανομής των γευμάτων, ειδικά στις πιο ευάλωτες οικογένειες, ακόμα και αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν δια ζώσης, λόγω πανδημίας.
- Για λόγους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς, απαιτούμε άμεσα την αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15-20 μαθητές ανά τμήμα και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών.
- Να λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα σχολεία και τα τμήματα ένταξης, να προσληφθούν δάσκαλοι ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη μαθητών και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.
Επισυνάπτονται η από15/10/2021 ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.
Αθήνα 18 Οκτωβρίου 2021
Ο καταθέτων Βουλευτής
Ραγκούσης Γιάννης
______________
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ & ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Αγαπητοί γονείς,
μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση έχει περάσει το αντιεκπαιδευτικό και αντιεργατικό νομοσχέδιο, κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα, οικονομικά και ανεργίας. Τη στιγμή που οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφασίζει να αποκλείσει (έξι) 6 σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, από τα σχολικά γεύματα.
Πρόκειται για το 13ο, 18ο, 19ο , 20ο, 25ο, 26ο και Δημοτικά Σχολεία, όπου μέχρι και πέρσι κάποια από αυτά συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα και κάποια είχαν αιτηθεί για να μπουν φέτος.
Τα σχολικά γεύματα, αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι!
Η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη,
ζητά την άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και τη διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας. Να υπάρξει μέριμνα και μηχανισμός διανομής των γευμάτων, ειδικά στις πιο ευάλωτες οικογένειες, ακόμα και αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν δια ζώσης, λόγω πανδημίας.
Η Ένωση Γονέων Νίκαιας, καταγγέλλει
την προσπάθεια της κυβέρνησης, να καλύψει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, προχωρώντας σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών και συμπτύξεις τμημάτων, με τον αριθμό των μαθητών να φτάνουν τους 28 ανά τάξη.
Παράδειγμα σύμπτυξης στην πόλη μας αποτελεί το 9ο Γυμνάσιο στη Νεάπολη (και ακολουθεί το 7ο Γυμνάσιο), όπου τα τέσσερα τμήματα της Γ΄Γυμνασίου, συγχωνεύονται σε τρία τμήματα. Η αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονιών του σχολείου ήταν μεγάλη .
Αντιπροσωπεία
εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης, θα παρευρεθούν την επόμενη εβδομάδα στην Β΄βάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση και να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά.
Συνάδελφοι,
στους Συλλόγους Γονέων, είμαστε σε ετοιμότητα να αποτρέψουμε τέτοιες προσπάθειες, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία.
Για λόγους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς,
απαιτούμε άμεσα την αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15-20 μαθητές ανά τμήμα και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Να λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα σχολεία και τα τμήματα ένταξης, να προσληφθούν δάσκαλοι ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη μαθητών και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.
Η περίφημη Αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων δεν θα λύσει τα προβλήματα στην Δημόσια Παιδεία, αλλά η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών!!!
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
Το ΔΣ Ένωσης Γονέων
Νίκαιας-Ρέντη
Δείτε επίσης
Θεανώ Φωτίου-σχολικά γεύματα: Tο Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει το διαγωνισμό
Σχολικά Γεύματα 2021-22: Τα 1530 σχολεία στα οποία θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα
Εναρξη σχολικών γευμάτων μέσα Οκτωβρίου 2021 με αυξημένο προϋπολογισμό
Δείτε ακόμη
Βουλή: Καταργήσεις-συμπτύξεις τμημάτων-Ανεπίτρεπτες και αντιπαιδαγωγικές, εν όψει πανδημίας
Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Αντιπαιδαγωγικές και υγειονομικά επικίνδυνες-Ερώτηση στη Βουλή
ΔΟΕ για συγχωνεύσεις σχολείων: Οι ανάγκες των μαθητών μας δε χωράνε σε λογιστικά φύλλα
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/sti-vouli-ta-sxolika-gevmata-kai-oi-sygxwnefseis-tmimatwn-apo-ton-syriza/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.