Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ σε αναπληρωτές για μετακίνηση με ΙΧ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ σε αναπληρωτές για μετακίνηση με ΙΧ: Αναφορά από τον Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Παπαδόπουλου.
Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ
Σε συνέχεια της καταγγελίας στην οποία προέβη ο ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για την επιβολή προστίμου 300€ από την Τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες, οι οποίες μετέβαιναν με ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων, με την αιτιολογία τον αριθμό των επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό), ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Παπαδόπουλος υπέβαλε ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, επί του θέματος.
Δείτε την Αναφορά

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους:

 κ. Υπουργό Παιδείας

 κ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Αίτημα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

 Ο Βουλευτής Τρικάλων Παπαδόπουλος Αθανάσιος, καταθέτει αναφορά προς τους κ. Υπουργούς, με θέμα:

«Αίτημα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

Ο σύλλογος με αφορμή την επιβολή προστίμου 300 ευρώ, από την τροχαία Τρικάλων, σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς του ΚΕΣΥ Τρικάλων οι οποίες μετακινούνταν οδικώς από τη Λάρισα, όπου διαμένουν μόνιμα, στον τόπο εργασίας τους, διαμαρτύρεται και καταθέτει αίτημα για διαγραφή του προστίμου και τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να καλύπτονται οι μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών .

Επισυνάπτεται σχετικό αίτημα.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των Υπουργείων για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος.

Τρίκαλα, 9/12/2020

 Ο καταθέτων βουλευτής Παπαδόπουλος Αθανάσιος

______________________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ « ΚΩΝ . ΚΟΥΜΑΣ »

ΛΑΠΙΘΩΝ  6 –  Τ.Κ. 412 21  ΛΑΡΙΣΑ – ΤΗΛ &FAX : 2410 – 534985

mail:konstantinoskoumas@gmail.com

Λάρισα 7/12/2020 Α.Π.24

 ΠΡΟΣ: ΔΟΕ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Θεσσαλίας

ΘΕΜΑ: Επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε αναπληρώτριες συναδέλφισσες.

Το διάστημα που διανύουμε σ΄ολόκληρη τη χώρα τα σχολεία γενικής αγωγής είναι κλειστά. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες καθημερινά να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά και οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα με ελλιπή μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) με αρκετούς συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές, να μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό.

Μπροστά, λοιπόν, σ΄αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και των δεδομένων προβλημάτων, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες.

Οι συναδέλφισσες μετέβαιναν με ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) στον τόπο εργασίας τους,το Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων.Το πρόστιμο επιβλήθηκε με την αιτιολογία υπέρβασης στον αριθμό επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό).

Το επιχείρημα των αστυνομικών οργάνων ήταν ότι η ΚΥΑ της 6ης-11-2020 αναφέρεται σε μετακίνηση προς μη αστικές περιοχές και όχι από αστικές σε αστικές περιοχές.

Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο των συναδέλφων καθώς επίσης και την παρέμβασή σας για τροποποίηση της ΚΥΑ. έτσι ώστε να καλύπτει τις μετακινήσεις όλων των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                   ΛΟΥΤΣΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

Δείτε σχετικά

Καταγγελία για επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε αναπληρώτριες που μετέβαιναν στον τόπο εργασίας τους με ΙΧ

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας: Λειτουργία ειδικών και Τηλεκπαίδευση έως 23.12-Αναστολή λειτουργίας σχολείων έως 7.1.2021
 Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για ΑμεΑ: Από τον Υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη σε τηλεδιάσκεψη της Ν.Δ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση