Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στήριξη ΣΚΛΕ στην κινητοποίηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή διορισμών στην ΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στήριξη ΣΚΛΕ στην κινητοποίηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Στήριξη ΣΚΛΕ

Μετά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) στηρίζει τις κινητοποιήσεις τις ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΕΕΠ-ΕΒΠ σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΛΕ
 Σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Χώρας.

Ο ΣΚΛΕ με παρεμβάσεις θέσεις και προτάσεις έχει απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέτοντας αναλυτικά τον θεσμικό ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι η διεπιστημονικότητα είναι απαραίτητη συνθήκη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος.

Με το νόμο 1566/1981 οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στελεχώνουν αδιάλειπτα τα σχολεία ειδικής αγωγής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές ενώ με το νόμο 2817/2000 με τον οποίο ιδρύθηκαν τα ΚΔΑΥ προσφέρουν έργο ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας στο ΚΔΑΥ – ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας υπηρετούν ως μόνιμοι μόλις 176 Κοινωνικοί Λειτουργοί σε όλη την επικράτεια και οι ανάγκες κάλυψης των οργανικών και λειτουργικών κενών των σχολείων και των ΚΕΣΥ γίνεται από αναπληρωτές, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τα τελευταία 15 έτη.

Ο ΣΚΛΕ έγκαιρα έχει ζητήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την ισόποση κατανομή των 4500 μόνιμων διορισμών που θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή τόσο μεταξύ των Εκπαιδευτικών Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, όσο και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) στο οποίο υπάγεται η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Ο (ΣΚΛΕ) συμμεριζόμενος την ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) σχετικά με τη φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Εκπαίδευση, η οποία –αν ισχύει- αποτελεί ανισοβαρή επιλογή που δεν υποστηρίζει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της Ειδικής Εκπαίδευσης καλεί:

  • το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην ισόποση κατανομή των ανωτέρω θέσεων
  • τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που υπηρετούν στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 28/11/2019 η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

  _______________________

Δείτε ακόμη

Στήριξη Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην κινητοποίηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κατανομή διορισμών: Τελικά θα αφορά στις πραγματικές ανάγκες σχολείων και μαθητών;
Αναβολή συζήτησης για κατανομή θέσεων διορισμών στη Βουλή: Πότε προβλέπεται να ανακοινωθεί η κατανομή
Στάσεις Εργασίας 28-11-2019: Ανακοινώσεις ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ
Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στις 3ωρες Στάσεις Εργασίας 28 και 29/11/2019
Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ προ των πυλών: Τι αναμένουμε
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε
Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα

  ____________________

Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ

  ____________________

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση