Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στήριξη ΔΟΕ σε εκπαιδευτικό: Ζητά την απόσυρση της μήνυσης που κατέθεσε γονέας σε βάρος του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στήριξη ΔΟΕ σε εκπαιδευτικό: Ζητά την απόσυρση της μήνυσης που κατέθεσε γονέας σε βάρος του επειδή προσπάθησε να προστατέψει έναν μαθητή από ενδεχόμενο ατύχημα και τραυματισμό.

Στήριξη ΔΟΕ σε εκπαιδευτικό

Τη στήριξή του σε εκπαιδευτικό του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, ο οποίος κατηγορείται και διώκεται αδίκως σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής”, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ζητά την απόσυρση της μήνυσης που κατέθεσε γονέας σε βάρος του εκπαιδευτικού επειδή προσπάθησε να προστατέψει έναν μαθητή από ενδεχόμενο ατύχημα και τραυματισμό, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες εκπαιδευτικοί που βεβαιώνουν το γεγονός και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος η ΔΟΕ τονίζει πως η Διοίκηση της εκπαίδευσης και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ οφείλουν να θωρακίζουν τα σχολεία κι όχι να συμβάλλουν στη βιομηχανία διώξεων και στη διαμόρφωση κλίματος γενικευμένης φοβίας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Αθήνα 16/3/2023

Αρ. Πρωτ. 398

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Στήριξη συναδέλφου

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει τη στήριξή του στο συνάδελφο Πυργιώτη Δημήτρη, του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, ο οποίος κατηγορείται και διώκεται αδίκως σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής”.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητά την απόσυρση της μήνυσης που κατέθεσε γονέας σε βάρος του συναδέλφου επειδή προσπάθησε να προστατέψει έναν μαθητή από ενδεχόμενο ατύχημα και τραυματισμό, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες εκπαιδευτικοί που βεβαιώνουν το γεγονός αυτό.

Η Διοίκηση της εκπαίδευσης και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ οφείλουν να θωρακίζουν τα σχολεία κι όχι να συμβάλλουν στη βιομηχανία διώξεων και στη διαμόρφωση κλίματος γενικευμένης φοβίας που έχει ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται και να λειτουργούν σε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας. Απαιτούμε να σταματήσει η άδικη δίωξη του συναδέλφου.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Κικινής Θανάσης         Μαρίνης Σπύρος

Δείτε επίσης

Εκδήλωση ΔΟΕ-εκπαιδευτικά μοντέλα: Η διεθνής εμπειρία και από τις εξετάσεις τύπου PISA 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πειραιά: Δεν πραγματοποιήθηκε η διημερίδα για τα Ιδιωτικά σχολεία-Διαμαρτυρία εκπ/κών 

Γρίφος οι μόνιμοι διορισμοί 2023-Πίνακες με τελικές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών μετά τις ανακλήσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση