Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στο ΚΕΑΤ και Ειδικό Τυφλών Καλλιθέας ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζιδάκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο ΚΕΑΤ και Ειδικό Τυφλών Καλλιθέας ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζιδάκης-Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΑΤ και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Διογένης”, που εκδίδει το περιοδικό δρόμου “Σχεδία”.

Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Τυφλών στην Καλλιθέα (όπου φοιτούν περί τα 40 παιδιά με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες) επισκέφθηκε σήμερα,

  • ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με
  • την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και
  • τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας

Οι κ.κ. Χατζηδάκης, Μιχαηλίδου και Σταμάτης συνομίλησαν με τα παιδιά και το εξειδικευμένο προσωπικό (καθηγητές ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές, ψυχίατροι κ.λπ.) που τα στηρίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχάρη τους δασκάλους ειδικής αγωγής, αλλά και το προσωπικό του ΚΕΑΤ για την δουλειά που κάνουν.

Όπως υπογράμμισε,

“κάνετε καταπληκτική δουλειά. Φροντίζετε παιδιά με οπτική αναπηρία, τα βοηθάτε να αναπτύξουν δεξιότητες και να επανενταχθούν στην κοινωνία, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι κοινωνική προσφορά να βλέπετε την πρώιμη παρέμβαση να έχει αποτελέσματα πάνω στα παιδιά και για αυτό οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες στο έργο που επιτελείτε”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης,

υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΑΤ και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης», που εκδίδει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Το Μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την έκδοση του περιοδικού σε γραφή Braille.

Η διοικητής του ΚΕΑΤ και πρόεδρος του ΔΣ, Σοφία Χαμονικολάου τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία με τη «Σχεδία» δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με οπτική αναπηρία να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια των αστέγων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό ως ενεργά, πλήρη και ισότιμα μέλη.

Ο Διευθυντής σύνταξης της «Σχεδίας», Χρήστος Αλεφάντης,

από την πλευρά του έκανε λόγο για μια συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα πεδία με στόχο την συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία σε πολιτιστικές και δημιουργικές δράσεις.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδουδήλωσε:

“Από την πρώτη κιόλας μέρα, επιδιώκουμε και διασφαλίζουμε την εξωστρέφεια των ιδρυμάτων μας. Ζητήσαμε αμέσως, από όλα τα ιδρύματα μας να υποστηρίξουν το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και σήμερα, καταφέραμε να πάμε αυτήν την προσπάθεια ένα βήμα παραπέρα.

Το περιοδικό «Σχεδία» γίνεται το πρώτο στην Ελλάδα, που εκδίδεται και σε γλώσσα Braille!

Τα δύο τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε μεθοδικά και συστηματικά με στόχο να εφαρμόζουμε την κοινωνική πολιτική στην πράξη. Σήμερα, για ακόμη μια φορά, το πετύχαμε. Συνεχίζουμε δυναμικά, ώστε τέτοιες ειδήσεις, να αποτελούν σύντομα καθημερινότητα.

Η κοινωνία μας, ανοίγει, γίνεται ισότιμη και συμπεριληπτική για όλους μας. Στην κοινωνική πολιτική, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης σημείωσε ότι:

“To έργο του KEAT για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των ωφελουμένων του είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Η ενίσχυση του πλαισίου για το πρόγραμμα Εκπαίδευσης εκπαιδευτών για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των ατόμων με οπτική αναπηρία θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην κατεύθυνση αυτή»”

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι

“όλα αυτά υπενθυμίζουν σε εμάς στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, γιατί αυτό το κομμάτι της πολιτικής δεν έχει μόνο κοινωνική διάσταση, αλλά και βαθιά ανθρώπινη”.

Σημειώνεται τέλος ότι

πρωταρχικός στόχος του ΚΕΑΤ είναι η στήριξη των ατόμων με οπτική αναπηρία με εξειδικευμένη εκπαίδευση, ώστε  να αποκτήσουν ανεξαρτησία και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Δείτε επίσης

Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τι απάντησε για το αν υπάρχει σκέψη να κλείσουν τα σχολεία στις “κόκκινες” περιοχές

Πριν φύγετε

 Διάταξη: Συνέπειες για μόνιμους και αναπληρωτές που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού-νόσησης-τεστ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση